Απάντηση Τσακύρη στις καταγγελίες της ΘΕΣΙΣ | «Θέλαν 4 μέρες το Θέατρο, θέλαν να κάνουν πρόβα από το πρωί μέχρι το βράδυ, θέλαν και αντικλείδι»

Απάντηση στις καταγγελίες της Ένωσης Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου “ΘΕΣΙΣ” κατά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης επειδή δεν παραχώρησε το Δημοτικό Θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ.Τσακύρης αρχικά ανέφερε πως ποτέ δεν έλαβε γραπτό αίτημα από την ένωση και πως υπήρχε μία προφορική συννενόηση με την Πρόεδρο (κα. Φένια Βαλάση) και θέλανε στις 25 Μαρτίου να κάνουνε πρόβα από το πρωί μέχρι το βράδυ, ζητώντας ουσιαστικά τους υπαλλήλους που δουλεύουν με το Κοινωφελές να αφήσουν τις οικογένειές τους (σ.σ. εννοεί να αφήσουν την ημέρα της 25ης Μαρτίου τις οικογένειές τους) για να κάνουν πρόβα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αντιλαμβανόμενοι μάλιστα πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό να γίνει πρότειναν και την λύση να τους δωθεί αντικλείδι του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο κ.Τσακύρης στη συνέχεια τόνισε πως στο να δοθεί το Δημοτικό Θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και πως το πρόβλημα ήταν στο οτι ζητούσαν τις 4 προηγούμενες μέρες να κάνουν τις πρόβες τους σε αυτό υπενθυμίζοντας πως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο της Εθνικής Επετείου δεν μπορεί να δεσμέυσει το Δημοτικό Θέατρο καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει κάποια γιορτή όπως γίνεται συνήθως και πως 20 μέρες νωρίτερα απο την ημερομηνία που το ζητούσαν που έγινε η συζήτηση δεν γνώριζε ακόμα αν θα γίνει κάποια εκδήλωση (όπως και τελικά έγινε στις 23 Μαρτίου) και πως θα πρέπει να περάσουν μερικές μέρες για να γνωρίζει και να ξαναέρθουν σε επικοινωνία για να δουν αν και τι τελικά μπορεί να γίνει αλλα τελικά αποφάσισαν να μην το κάνουν για τους δικούς τους λόγους.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσακύρης είπε :

« Αίτημα από την ΘΕΣΙΣ δεν υπήρξε ποτέ γραπτό, ποτέ! Υπήρχε μόνο μια προφορική συνεννόηση με την Πρόεδρο, τι θέλανε λοιπόν ; Θέλανε 25 Μαρτίου, επειδή έρχονται και απο τ`άλλα τα χωριά, για να το συνδυάσουν με Σαββατοκύριακο να κάνουνε πρόβα από το πρωί μέχρι το βράδυ, κι άν δεν τους το δώσουμε, να έχουν δηλαδή τον υπάλληλο, τους υπαλλήλους αυτούς που δουλεύουν με το κοινωφελές να κρατήσουν το θέατρο να αφήσουν τις οικογένειές τους, να κάνουνε πρόβα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και άν δεν μπορούν (σ.σ. οι υπάλληλοι) να τους δώσω και αντικλείδι διότι η Παγκόσμια ημέρα του θεάτρου ήταν η 26 Μαρτίου και φυσικά το αρνήθηκα και είπα : «υπάρχουν και άλλες μέρες να σας εξυπηρετήσω» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όχι η παράσταση να γίνει, φυσικά να γίνει η παράσταση (σ.σ. 26 Μαρτίου), τι να κάνουμε θα βγάλουμε βάρδια, άλλα θέλανε 4 μέρες να κάνουνε πρόβα. Δεν θα σας πω το άλλο που κάποιοι άλλοι θίασοι ζητήσανε την προηγούμενη, επειδή ήτανε χειμώνας την προηγούμενη μέρα για να παίξουν την επόμενη το βράδυ, να ανάβουνε τα κλιματιστικά για να μην κρυώσουνε. Και αυτό έγινε 20 μέρες πριν τις 24 Μαρτίου και μάλιστα τους είπα ότι προσέξτε γιατί 24 Μαρτίου, όταν με παίρνεις 20 μέρες πιο μπροστά, είναι Εθνική Επέτειος και μπορεί να γίνει κάποια γιορτή όπως γίνετε συνήθως δεν μπορώ να δεσμεύσω την ημερομηνία και μάλιστα μου είχε κάνει κρούση και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο Διευθυντής και της Περιφερειακής ότι μπορεί να γίνει μια εκδήλωση όπως και έγινε, άλλα έγινε 23 Μαρτίου, δεν μπορώ να δεσμέυσω μία ημερομηνία και τους είπα πάρτε με ένα τηλέφωνο λίγες μέρες μετά να δώ αν έχει κλείσει να βοηθήσω, Δεν θα το κάνουμε, γιατί δεν μας βολεύει και πρέπει να ρθούν και απο τα άλλα χωριά και ίσως το κάνουμε Καλλονή.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο