Ξεκινάει σήμερα από την Αγιάσο το «5ο Lesvos Food Fest»

Από τις 16 έως τις 23 Ιουλίου 2023, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την ΑΜΚΕ «Visit Agiasos», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΜΟΔΟΥΣΑ», το βιβλιοπωλείο Book & Art, τoν Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τoν Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου, τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, διοργανώνουν το 5ο Lesvos Food Fest.

Ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, με έθιμα, συνταγές, αναπαραστάσεις, μουσικές, νέες τεχνικές και τάσεις, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και προϊόντα, που ενορχηστρώθηκε με τη συνεργασία δέκα φορέων και στόχο έχει την ανάδειξη της πολυμορφικής γαστρονομίας της Λέσβου.

Από την Αγιάσο ξεκινά Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, το 5ο Lesvos Food Fest ξεκινά από την Αγιάσο

Η ΑΜΚΕ “Visit Agiasos” σας προσκαλεί σε μια μαγική διαδρομή μοναστηριακών γεύσεων.

10:00 Παιδικό εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακού χαλβά

18:30 Μοναστηριακά εργαστήρια παραδοσιακών συνταγών θα μας περιμένουν στην πλατεία του χωριού

19:30 Live μαγειρέματα στο τσουκάλι, σε ένα μοναστηριακό σκηνικό με πολλές εκπλήξεις. Η Ελένη Μαλούπα, Γεωπόνος και Δρ Βιολογίας & Φυσιολογίας Φυτών και η Ελπίδα Κουμαρέλα, αγαπημένη σεφ του νησιού μας θα προσφέρουν γευστικά δείγματα μοναστηριακών συνταγών με μοναδικά ντόπια υλικά στο δημοτικό πάρκο

19:30 Περιπατητική διαδρομή στο Κτήμα Φολίδι.

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο