Με συναυλία του Γ. Νταλάρα τα εγκαίνια στο Αναμορφωμένο Μουσείο Βρανά

Το ‘’Μουσείο Ελαιοτριβείο Βρανά’’ της ‘’Εταιρείας Αρχιπέλαγος’’ στον Παπάδο της Γέρας Λέσβου, 20 χρόνια από την πρώτη ριζική αναστήλωση του, ανακαινίστηκε πλήρως την περίοδο 2021-2023 με τα ιστορικά του εκθέματα σε νέα παρουσίαση και ξεκινά ένα νέο ελπιδοφόρο κύκλο προσφοράς στον πολιτισμό του τόπου. Τα εγκαίνια του Αναμορφωμένου Μουσείου θα είναι μια λιτή τελετή και θα γίνουν το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 19.30.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχιπέλαγος, Νίκος Σηφουνάκης, θα προλογίσει και θα αναφερθεί στο ιστορικό της ανακαίνισης και τους στόχους της μελλοντικής του λειτουργίας, ενώ θα παρουσιάσει τους βασικούς συντελεστές του εγχειρήματος, στους οποίους θα επιδοθούν αναμνηστικά.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου Ελαιοτριβείου.  Η γιορτινή βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί, στις 21.00, με μια πανηγυρική συναυλία του κορυφαίου καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα στη μεγάλη αυλή του συγκροτήματος, η οποία πραγματοποιείται χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά, λόγω περιορισμένου χώρου και για την αποφυγή συνωστισμού απαιτείται η επίδειξη δελτίων προτεραιότητας. Για το κοινό τα που θέλει να παρευρεθεί στα εγκαίνια, και την συναυλία, τα δελτία προτεραιότητας διατίθενται από:

– Το Μουσείο Ελαιοτριβείο (Βρανά) στον Παπάδο

– Την Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου (Σαπφούς 22) Μυτιλήνη

– Το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ (Ερμού 19) Μυτιλήνη

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο