Μοναστηριακή έναρξη του Lesvos Food Fest στην Αγιάσο με γεύσεις της Αγίας Σιών

Στον γραφικό οικισμό της Αγιάσου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι δράσεις της 1ης μέρας του 5ου Lesvos Food Fest. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης η ΑΜΚΕ “Visit Agiasos”  που οργάνωσε τη δράση με την καθοδήγηση της Δρ Μαλούπα Ελένης,   Διευθύντριας ερευνών  στη βιολογία και φυσιολογία φυτών και Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων  του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου, του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας του Συλλόγου Καβαλαραίων «Προφήτης Ηλίας», και τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 16 έως 23  Ιουλίου.

Στα πλαίσια της πρωινής δράσης τα παιδιά έφτιαξαν  παραδοσιακά χαλβαδοπταρέλια στο χαλβαδόσπιτο της Αγιάσου. Μια διαχρονική μυστική συνταγή παρουσιάστηκε από την Οικογένεια Μπουρλή μέσα   από τη διαδρομή τριών γενεών.

Κατά την έναρξη της βραδιάς έγιναν χαιρετισμοί από την Τούλα Μακρέλλη Πρόεδρο της ΑΜΚΕ VISIT AGIASOS, και τον Μαντζώρο Θεόφιλο Μέλος του Δ.Σ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα αρωματικά φυτά της Ελληνικής γης, οι παραδοσιακές συνταγές της Αγιάσου, η μοναστηριακή κουζίνα εμπλουτισμένη με τοπικά αρτυματικά βότανα και παραδοσιακές μελωδίες από σαντούρια. Στο live cooking ο Στρατής Αξιδέλλης με τα τσιπς φασκόμηλου που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες, ενώ την επιμέλεια του χώρου ανέλαβε η Ελπίδα Κουμαρέλα.

Παρόντες οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Δημήτρης Παπαζυμούρης και οι εκπρόσωποι του δικτύου Greek Instagrammers Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη  που ξεναγήθηκαν στον οικισμό από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Παρέα στη Λέσβο»  και ενημερώθηκαν για τις διαδρομές της Αγιάσου από το Lesvos Ride.

Σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Πέτρας  που οργανώνει τη δράση «Χρώματα και νηστίσιμες γεύσεις».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του LesvosFoodFest

http://lesvosfoodfest.com/program/

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου  

Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV

Πηγή : ertnews.gr / Δήμητρα Λαχουρή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο