Σοβαρό περιστατικό παρεμπόδισης δημοσιογραφικού έργου από ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου σε φωτορεπόρτερ

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης του Τούρκου επιχειρηματία Ραχμί Κότς. Ο φωτορεπόρτερ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ν», Παναγιώτης Μπαλάσκας, δέχτηκε λεκτική επίθεση και απειλές από τον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Ηλία Κουνιαρέλλη, την ώρα που επιχειρούσε να καλύψει δημοσιογραφικά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και του βραβευθέντος επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουνιαρέλλης στάθηκε μπροστά στην κάμερα του φωτορεπόρτερ, εμποδίζοντας τον να καταγράψει τις δηλώσεις. Όταν ο κ. Μπαλάσκας του ζήτησε να μετακινηθεί ώστε να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη απάντησε πως «εγώ τραβάω με το κινητό για λογαριασμό του Περιφερειάρχη» και αρνήθηκε να αποχωρήσει από το σημείο.

Στη συνέχεια ο κ. Κουνιαρέλλης προχώρησε σε απειλές κατά του φωτορεπόρτερ, λέγοντάς του «θα σου σπάσω τα μούτρα». Το περιστατικό έληξε μετά την παρέμβαση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Στρατή Τσιντώτα, ο οποίος απομάκρυνε τον κ. Κουνιαρέλλη από το χώρο.

Ο κ. Κουνιαρέλλης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι κατέγραφε βίντεο με το κινητό του για λογαριασμό της Περιφέρειας. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος σύμβουλος εμπλέκεται σε παρόμοια περιστατικά παρεμπόδισης δημοσιογραφικής εργασίας, με στόχο τη βιντεοσκόπηση για προσωπικούς ή τρίτους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμοδιότητες του κ. Κουνιαρέλλη, σύμφωνα με την πρόσληψή του, αφορούν τεχνικά έργα και την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χωρίς καμία επίσημη ευθύνη για τη βιντεοσκόπηση ή την κάλυψη δημοσιογραφικών γεγονότων.

Η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ν» καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό και καλεί τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να τοποθετηθεί επίσημα, λαμβάνοντας θέση για τη συμπεριφορά του συνεργάτη του. Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προστασία των δημοσιογράφων της και φωτορεπόρτερ από απειλές και παρεμβάσεις που εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο.

Πηγή : stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο