Σύγκληση της επιτροπής γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Συγκλήθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, για θέματα αντιμετώπισης του COVID-19, παρουσία της κας Ελένης Μακρή, Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Διευθύντριας της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η Επιτροπή, εκτιμώντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 28 Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 32 θετικά κρούσματα, φτάνοντας μέχρι σήμερα τον συνολικό αριθμό των 98 κρουσμάτων COVID-19.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία της εξάπλωσης του ιού στο νησί της Λέσβου.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Γνωμοδότησης και τυγχάνουν της επιτήρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και ευλαβικά.

Τονίζουμε ότι το Βοστάνειο Νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, έχουν αυξηθεί οι θάλαμοι νοσηλείας για τα θετικά κρούσματα COVID-19, αλλά και οι κλίνες Εντατικής Θεραπείας.

Συνιστάται στους επισκέπτες του Νοσοκομείου να εισέρχονται μόνο από τις επίσημες εισόδους του κτηρίου.
Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19 οφείλουν να επικοινωνούν με το ΕΚΑΒ, ώστε να λαμβάνουν ακριβείς οδηγίες για το πώς και πότε θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξέταση.

Υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι:

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ΠΑΝΤΟΥ
– Πρέπει να τηρούν τις σωστές αποστάσεις
– Να πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους με σαπούνι ή αντισηπτικό
– Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές
– Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο
– Στους χώρους εστίασης, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι πρέπει να είναι έως τέσσερα άτομα, εκτός κι αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.

Η Επιτροπή θα ενημερώσει επίσημα όλους τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Μυτιλήνης για τις αποφάσεις της.

Ας επιδείξουμε όλοι ατομική, κοινωνική και συλλογική ευθύνη. Το οφείλουμε στους παππούδες, τις γιαγιάδες, τα παιδιά μας, στους συνανθρώπους μας.

Μένουμε Ασφαλείς.
Μένουμε Υγιείς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο