Ανακοίνωση του συλλόγου κατοίκων Μόριας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η φωτιά της Μόριας είχε πολλά μέτωπα και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ότι ήταν οργανωμένος εμπρησμός (και όχι ατύχημα). Υπάρχουν επίσημες μαρτυρίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που αναφέρονται σε συγκρούσεις που προκάλεσαν άτομα που κρίθηκαν ότι έπρεπε να μπουν σε απομόνωση. Επίσης, κάποιες ΜΚΟ δε δέχτηκαν την απόφαση για μαζικό lockdown και αυτό ενίσχυσε την καλλιέργεια αντίστοιχου κλίματος που οδήγησε, ακόμη μια φορά, σε εξέγερση. Όλα αυτά ας κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Ας κριθούν τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί.

Το χτεσινό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τα υπάρχοντά τους και έθεσε σε άμεσο και, αυτή τη φορά, σε τεράστιο κίνδυνο τα χωριά και τις ζωές μας! Εμείς που σηκώνουμε το βάρος όλης της Λέσβου αρνούμαστε να το ξαναπεράσουμε αυτό! Το ΚΥΤ της Μόριας και ο παράνομος καταυλισμός έχουν καταστραφεί. Όσοι προωθούν την πρόταση να μπουν ξανά σκηνές στο χώρο του καταυλισμού εγκληματούν σε βάρος μας και σε βάρος του τόπου μας. Δυστυχώς μαθαίνουμε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί και πολιτευτές. Θα αντιμετωπισθούν από εμάς ως «ανεπιθύμητοι» και ως «εχθροί του τόπου».

Διαμηνύουμε προς άπαντες το εξής:

Δεν θα δεχτούμε ξανά οποιαδήποτε λειτουργία καταυλισμού μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας εντός των οικισμών μας. Επαληθευτήκαμε σε όλα όσα λέγαμε και αποδείχτηκαν (για ακόμη μια φορά) και οι λόγοι που τα λέγαμε.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε επαγρύπνηση όλο τον κόσμο της Λέσβου! Απευθύνουμε διαρκές κάλεσμα σε κινητοποίηση εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης κοντέινερ ή σκηνών στην περιοχή μας και νέα εγκατάσταση ανθρώπων.Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποδείξει περίτρανα ότι στην υπόθεση κρύβονται τεράστιες σκοπιμότητες και συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Μυτιλήνης και τους αιρετούς εκπροσώπους μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά μας… να υπερασπιστούν τον τόπο μας.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας

Ο Πεζοπορικός Σύλλογος Μόριας “ Η Διχάλα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο