Η Μόρια είναι μία άβυσσος για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό

Με μία ρήση του Νίτσε περιέγραψε την εξέλιξη στο προσφυγικό και στη Μόρια και την στρατηγική της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας: «όταν κοιτάζεις για πολύ την άβυσσο θα σε δει και αυτή». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο κοίταζε την άβυσσο αλλά την διόγκωσε και πρόσθεσε ότι η Μόρια είναι άβυσσος για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Είπε ακόμη: «Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Αφήσαμε την Μόρια με 5680 άτομα που θα γίνονταν 4.000 και έφθασαν τις 20.000 για να γίνουν σήμερα με μία μικρή αποσυμφόρηση 13.000 άτομα. Όλα αυτά δεν έγιναν γιατί δεν υπολόγισαν σωστά αλλά αντίθετα έγιναν γιατί υπολόγισαν σωστά, ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν αποσυμφόρηση στους νησιώτες και την ίδια ώρα πήγαινε στην ηπειρωτική Ελλάδα και έλεγε “Δεν θα πατήσει το πόδι του κανένας μετανάστης εδώ”. Αυτά τα έκανε συνειδητά».

Σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα να κοιμούνται πρόσφυγες στο νεκροταφείο και πρόσθεσε ότι είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο ενώ αναγνώρισε τη δικαιολογημένη κόπωση της τοπικής κοινωνίας. «Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα, πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα τα νησιά, χρειάζεται μία πολιτική φιλοξενίας και ενσωμάτωσης». Εν τέλει καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι ακολουθεί μία πολιτική που άγεται από το μικρό κομματικό συμφέρον.

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι στην ομιλία του χθες έδωσε το περίγραμμα και τις βασικές θέσεις για το πώς θα αντιμετώπιζε την κρίση στην οικονομία λόγο του κορονοϊού. Υπογράμμισε ότι άμεσα θα προχωρούσε σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και εκπαιδευτικών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. «Εύχομαι όταν αναλάβουμε την διακυβέρνηση να μην είναι αργά και να μη αναγκαστούμε να διαχειριστούμε μία κοινωνία σε κατάσταση λεηλασίας, όπως το 2015».

Σπ. Γκ.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο