Σοφία Βεργκάρα | Καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο

Πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Μοντέρνα Οικογένεια», η Σοφία Βεργκάρα ήταν το 2020 η καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός στον κόσμο, επικρατώντας των ανταγωνιστριών της της «μεγάλης οθόνης» λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να κατακρημνιστούν τα έσοδα του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes.

Με έσοδα 43 εκατομμυρίων δολαρίων τους 12 τελευταίους μήνες, η Σοφία Βεργκάρα, που βρισκόταν ήδη στη δεύτερη θέση έναν χρόνο πριν, προηγείται της Αντζελίνας Τζολί (35 εκατομμύρια) και της Ισραηλινής Γκαλ Γκαντότ (31 εκατομμύρια).

Η Σοφία Βεργκάρα κερδίζει 500.000 δολάρια το επεισόδιο στη «Μοντέρνα Οικογένεια» και συμμετέχει επίσης στο σόου «Αμερική έχεις Ταλέντο», από το οποίο κερδίζει «τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια τη σεζόν», σύμφωνα με το Forbes.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού «πάγωσε» τις περισσότερες μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ από την περασμένη Άνοιξη, κάτι που είχε αντίκτυπο στα εισοδήματα των μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, αφού εκτός των αμοιβών τους παίρνουν και μπόνους από τα εισιτήρια που κόβονται στους κινηματογράφους.

Το κλείσιμο των σινεμά εξαιτίας της Covid-19 και η απουσία νέων ταινιών συνέβαλαν προκειμένου πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης να βρεθούν στην κορυφή της κατάταξης, όπως η Σοφία Βεργκάρα, παρατηρεί το Forbes. Μεταξύ αυτών, βρίσκει κανείς και την Έλεν Πομπέο (“Grey’s Anatomy”; 8η θέση με 19 εκατομμύρια) και την Ελίζαμπεθ Μος (“The Handmaid’s Tale”, 9η θέση με 16 εκατομμύρια).

Η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Top 10 (10η θέση, 15,5 εκατομμύρια) με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην αστυνομική σειρά “Murder” και τη σειρά ” Ma Rainey’s Black Bottom” που θα προβληθεί σύντομα από το Netflix.

Εκτός των Αντζελίνα Τζολί και Έμιλι Μπλαντ (6η θέση με 22,5 εκατομμύρια), όλες οι ηθοποιοί της κατάταξης έχουν κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους από την τηλεόραση ή το video on demand, συμπεριλαμβανομένης της διακεκριμένης Μέριλ Στριπ (5η θέση, 24 εκατομμύρια).

Συνολικά, οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί στον κόσμο για το 2020 συγκεντρώνουν εισοδήματα 254 εκατομμύρια δολάρια (από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020), ένα ποσό μειωμένο κατά 20% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθεί η κατάταξη αναλυτικά:

1. Σοφία Βεργκάρα (43 εκατομμύρια δολάρια)
2. Αντζελίνα Τζολί (35,5 εκατομμύρια)
3. Γκαλ Γκαντότ (31,5 εκατομμύρια)
4. Μελίσα Μακάρθι (25 εκατομμύρια)
5. Μέριλ Στριπ (24 εκατομμύρια)
6. Έμιλι Μπλαντ (22,5 εκατομμύρια)
7. Νικόλ Κίντμαν (22 εκατομμύρια)
8. Έλεν Πομπέο (19 εκατομμύρια)
9. Ελίζαμπεθ Μος (16 εκατομμύρια)
10. Βαϊόλα Ντέιβις (15,5 εκατομμύρια)

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο