Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Λαυράνου Νικόλαου που βρίσκεται αυτέ στις ημέρες στη Λέσβο.
Παρόντες στη συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιορδάνης Ιορδάνου, τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Βορείου Αιγαίου κ.κ. Ντίνος Γεώργιος, Καλέλλης Χρήστος, Αφαλωνιάτης Παναγιώτης και Μαλλής Χρήστος καθώς και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλλονής Αριστείδης Μανταμαδιώτης.
Θέμα συζήτησης η εξεύρεση βιώσιμης λύσης προκειμένου να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καλλονής σε Σταθμό, με το Δήμαρχο να υποστηρίζει θερμά την προοπτική αυτή, που αποτελεί αίτημα και αναγκαιότητα ετών.
Και να δεσμεύεται στους εκπροσώπους της Ένωσης ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των πυροσβεστών.
Χθες ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Πρόεδρο της Ένωσης αλλά και Πυροσβέστες επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωσταντίνο Μουτζούρη και συζήτησαν μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του κλιμακίου Καλλονής σε Σταθμό.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας :
Τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαο Λαυράνο, τον Πρόεδρο της Ένωσης τους Βορείου Αιγαίου Γιώργο Ντίνο και Πυροσβέστες, υποδέχτηκε στις 08.10.2020 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.
Η επίσκεψη είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και το αίτημα για την αναβάθμιση του κλιμακίου της Καλλονής σε Υπηρεσία. Ο Περιφερειάρχης αφού συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τεράστια προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα τελευταία λόγω της κατάστασης με το μεταναστευτικό, τόνισε πως η Περιφερειακή αρχή θα είναι αρωγός και υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων τους.
Παράλληλα τους ενημέρωσε πως σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με δική του εισήγηση, ενέκρινε την διάθεση πίστωσης προμήθειας 200 φορητών Πομποδεκτών για το Πυροσβεστικό Σώμα: «Το έργο που επιτελούν οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές, είναι τεράστιο και τους ευχαριστούμε. Πόσο δε μάλλον αυτή την δύσκολη περίοδο του μεταναστευτικού και των γεγονότων που σημειώθηκαν τους προηγούμενες μήνες, με τις καθημερινές φωτιές. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα που μας εξέφρασαν σήμερα οι εκπρόσωποι τους και θα βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση υλοποίησης τους. Παράλληλα ενισχύουμε με σημερινή μας απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή το έργο τους, με την προμήθεια 200 πομποδεκτών» σημείωσε αμέσως ο κ. Μουτζούρης.
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαος Λαυράνος αμέσως μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση: Επισκεφτήκαμε τον Περιφερειάρχη για να του εκθέσουμε τα προβλήματα μας και τις αυξημένες ανάγκες που πλέον υπάρχουν σε επίπεδο πυρασφάλειας στο ΚΥΤ. Παράλληλα τον ενημερώσαμε και για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Καλλονής σε Υπηρεσία, αίτημα χρόνων που ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Χαιρόμαστε γιατί στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη βρήκαμε έναν σύμμαχο στα αιτήματα μας αυτά και η συνεργασία μας είναι δεδομένη».