«6» ακτές στο Δίκτυο Παρακολούθησης ποιότητας των Υδάτων

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Με Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ανακοινώθηκαν οι ακτές που προστέθηκαν στο Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης. Με σχετική μέριμνα του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και της αρμοδίου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, προκειμένου –χωρίς χρέωση του Δήμου- να προστεθούν επιπλέον ακτές στο δίκτυο παρακολούθησης των υδάτων.

Να σημειωθεί εδώ, ότι η ένταξη στο δίκτυο παρακολούθησης θεωρείται η πρόδρομη διαδικασία για την απόκτηση του συμβόλου ποιότητας «Γαλάζια Σημαία».

Οι ακτές που προστέθηκαν στο Αναθεωρημένο Δίκτυο Παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων είναι:

1. «Τσόνια» ( Δ.Ε. Μανταμάδου)
2. «Βαθύ Κριτήρι» (Δ.Ε. Καλλονής)
3. «Καλό Λιμάνι» (Δ.Ε. Καλλονής)
4. «Ταβάρι» (Δ.Ε. Ερεσού)
5. «Γαβαθάς» (Δ.Ε. Ερεσού)
6. «Πλαζ Σιγρίου» (Δ.Ε. Ερεσού)

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από την εξέλιξη αυτή, εξασφαλίζεται η ολοκληρωτική παρακολούθηση των υδάτων του Κόλπου της Καλλονής, το οποίο είναι πολύ σημαντικό με την ιδιομορφία που έχει ως κλειστός και αβαθής κόλπος. Ενώ στο δίκτυο παρακολούθησης βρίσκονται ήδη οι ακτές των Βατερών, Νυφίδας, Σκάλας Πολιχνίτου, Σκάλας Καλλονής, Μεντούσι, Ερεσός, Αμπέλια, Άναξος, Πέτρας, Μολύβου, Εφταλούς και Κάγιας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο