Οκτώ γράμματα, «με αιτήματα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν», από μαθητές δημοτικού προς τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου

Οκτώ γράμματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα στον Άι Βασίλη, αυτά με αποδέκτη τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο στάλθηκαν πριν λίγες μέρες στο γραφείο του Δημάρχου. «Με αιτήματα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν να τα υλοποιήσει ο Άγιος Βασίλης αλλά ούτε και να περιμένουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να πάρουν πρωτόκολλο για να διευθετηθούν όπως προβλέπεται» όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βέρρος. Ο λόγος για οκτώ γράμματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πολύ όμορφο κλίμα στο δημαρχιακό γραφείο, ένα Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο πνεύμα των ημερών.

Οκτώ μαθητές της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Παρασκευής, με την αφοπλιστική τους παιδική ειλικρίνεια, μίλησαν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά εν μέσω πανδημίας σε συνδυασμό με την αναγκαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευσής τους. Ζητώντας -τι άλλο;- το δικαίωμά τους να συμμετέχουν επί ίσοις όροις στην (τηλ)εκπαίδευση μέσω του τεχνολογικού εξοπλισμού που τους λείπει.

«Δήμαρχε σε παρακαλώ να μας δώσεις laptop και tablet. Εάν πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου, θα σου στέλνω κάθε χρόνο έναν τενεκέ λάδι», έγραψε χαρακτηριστικά ένα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Παρασκευής».

«Η επιθυμία του νεαρού που με “λαδώνει” για ένα tablet, όπως και των συμμαθητών του θα πραγματοποιηθεί άμεσα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βέρρος.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στρατής Μπαλάσκας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο