Διαβεβαίωση Μητσοτάκη προς συνταξιούχους για φάρμακα: “Και το 2021 θα είναι δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση”

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι προσωπική του επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που με κυβερνητική απόφαση ίσχυσε και κατά το 2020.

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Mέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού πρέπει να προσέχουμε

«Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα διενέργειας 12.000 rapid test για κορονοϊό καθημερινά, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Μέχρι, όμως, να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Και για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί. Αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης. Όμως, είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε -ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού- και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και παρότρυνε τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του testing.gov.gr, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό εθελοντών στην πλατφόρμα. «Μόνο ωφελημένοι μπορούν να είναι οι ίδιοι», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα. Επισκέφτηκε επίσης ένα από τα οκτώ εμβολιαστικά ιατρεία που ετοιμάζονται στο Κέντρο και θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για το μεγάλο εύρος υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο στην κοινότητα ως δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας, στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- τμήμα γενικής ιατρικής, ορθοπεδική μονάδα, οδοντιατρείο, τμήμα ψυχιατρικής, παιδιατρική υπηρεσία και μικροβιολογικό εργαστήριο.

«Τα πολυδύναμα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου είναι, ουσιαστικά, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΚΥ Περιστερίου είναι «άρτια εξοπλισμένο».

Πηγή/Φωτογραφία : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο