Νικήτρια η Στεφανίδη στη Λιλ με 4,61 μέτρα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε χθες ντεμπούτο στους αγώνες της χειμερινής σεζόν, ύστερα από την πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, αλλά και του ιού covid-19.

Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Ζανέιρο ήταν νικήτρια στο Τουρκόινγκ στη Λιλ της Γαλλίας με άλμα στα 4,61 μέτρα.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Το σημαντικό είναι ότι βρήκα το ρυθμό μου»

Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε ικανοποιημένη και ανακουφισμένη τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, μετά τη πολύμηνη απουσία από την ενεργό δράση. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια “άνοιξε” τη χρονιά στη Λιλ με άλμα στα 4,61 μ., σε έναν αγώνα, όπου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα της επιστροφής της στις επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έκανε στα 4,71 μέτρα. «Ο Μιτς μου είπε να αλλάξω κοντάρι στα 4,71 μ. και να δοκιμάσω με μεγαλύτερο, προκειμένου να είμαι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα για μεγαλύτερα άλματα και αυτό μου έκανε καλό, καθώς μέχρι τώρα δεν είχα δοκιμάσει στην προπόνηση με μεγαλύτερα κοντάρια. Πιστεύω πως το 4,71 μ. θα ήταν ένα πετυχημένο άλμα αν το εκτελούσα με το κοντάρι που έβαλα στα 4,61 μέτρα».

Η Στεφανίδη από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την προπόνηση της κι έπειτα να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Ρουέν (6/2). Η «χάλκινη» Ππγκόσμια πρωταθλήτρια της Ντόχα, στη συνέχεια θα πάρει μέρος στον αγώνα του Λιεβέν στις 9 του ίδιου μήνα. »«Θεωρώ πως και στο Ρουέν θα μπω με τους 14 διασκελισμούς. Ίσως πάμε με ολόκληρη τη φόρα στο Λιεβέν, όπου ο διάδρομος θα είναι κανονικός», κατέληξε. Η Στεφανίδη, όπως και στο σύνολο τους οι αθλητές ανά την Ευρώπη, αναμένει να ακούσει τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, δεδομένο του ότι οι περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη παραμένουν πολλοί, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει με την ίδια ταχύτητα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χρήστος Μουρδουκούτας

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο