Στα 229 τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού SARS-CoV-2 που εχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα

COVID

Στα 229 έφτασαν τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2.

Τα νεότερα δεδομένα προκύπτουν από την γονιδιωματική ανάλυση 61 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 18-31 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Πύλες Εισόδου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο σύνολο των 61 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 23 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

12 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά), 6 δείγματα από την Π.Ε. Χαλκιδικής (5 από την κοινότητα και ένα νοσοκομειακό), 1 δείγμα από την Πιερία (από την κοινότητα) και 4 από Πύλη Εισόδου.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί 228 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα δείγμα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Αρνητικά τα τεστ ανίχνευσης κορoνοϊού στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας

Δειγματοληπτικά τεστ ανίχνευσης Covid 19, σε συνολικά 74 υπαλλήλους, ψαράδες και αλιεργάτες της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας πραγματοποίησε χθες διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ ΑΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε η εντεταλμένη ομάδα ειδικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ήταν όλα αρνητικά. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΚΑΑ ΑΕ διαχειρίζεται συνολικά 11 Ιχθυόσκαλες σε ολόκληρη την χώρα.

Όπως τόνισε ο Απόστολος Αποστολάκος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ: “Για όλους εμάς στον ΟΚΑΑ ΑΕ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, η υγεία αποτέλεσε αδιαπραγμάτευτο παράγοντα. Πάντοτε σεβόμενοι τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους προμηθευτές, τους εμπόρους, τις επιχειρήσεις-πελάτες και το καταναλωτικό κοινό. Λάβαμε και έκτοτε εφαρμόζουμε ιδιαίτερα αυστηρά προστατευτικά μέτρα αναφορικά με την αποτροπή της εξάπλωσής της πανδημίας: Από την χρήση προστατευτικών μασκών και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας του προσωπικού, μέχρι προστατευτικά γάντια, τζελ απολύμανσης κ.ο.κ. Παράλληλα, πραγματοποιούμε ενδελεχείς απολυμάνσεις των εγκαταστάσεών μας σε εβδομαδιαία βάση, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις στις εισόδους, αλλά και διαρκείς ενημερώσεις του προσωπικού μας. Μέχρι σήμερα, είμαστε στην ευτυχή θέση να έχουμε αποφύγει επώδυνες, μα και επικίνδυνες καταστάσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα την αδιατάρακτη συνέχιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεών μας, και κατ’ επέκταση την τροφοδοσία του συνόλου της ελληνικής αγοράς με φρέσκα, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο