Συνελήφθη ο γιος του Κουφοντίνα σε επεισόδια στα Προπύλαια

ΓΙΟΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Στα Προπύλαια μεταφέρθηκαν ομάδες διαδηλωτών που ξεκίνησαν την πορεία τους από το Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Περισσότερες από 20 προσαγωγές πραγματοποίησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας. Λίγο μετά τις 13:30 ομάδα 15 ατόμων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές.

Πάντως, μέχρι τις 13:15 το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρχαν επεισόδια και ένταση στο κέντρο της Αθήνας όπου συγκεντρώθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι, η συγκέντρωση των διαδηλωτών, είχε σκοπό την συμπαράστασή τους προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα. Στο σημείο έπεσαν χημικά και ποσότητες νερού προς το πλήθος. Εν τω μεταξύ, νωρίτερα με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και «ΣΥΓΓΡΟΥ -ΦΙΞ». Οι συρμοί διέρχονταν χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Επίσης, την ίδια ώρα, δεν εκτελούνταν δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση Λ. Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα.

Πηγή : zougla.gr
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο