Η Ιωάννα Καρυοφύλλη νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, είναι και η νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για την αθλητική πολυομοσπονδία των ΑμεΑ.

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία γίνεται και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, διαδέχεται τον Γιώργο Φουντουλάκη που αποχωρεί από την ηγεσία της μετά από 12ετή θητεία.
Το νέο Δ.Σ. της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ συνήλθε σε σώμα σήμερα (Δευτέρα 22/03) και θα έχει θητεία 3,5 ετών, έως το τέλος του Παραολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος : Ιωάννα Καρυοφύλλη
Α’ Αντιπρόεδρος : Δημήτρης Σηφάκης
Β’ Αντιπρόεδρος : Στέφανος Φασιάς
Γενικός Γραμματέας : Σπύρος Σπύρου
Ταμίας : Ελένη Καλογεροπούλου
Ειδική Γραμματέας : Κωνσταντινιά Σωτηριάδη
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : Αντώνης Παπαδάκης
Έφορος Αθλημάτων IBSA : Θωμαή Θεοδωρίδου
Έφορος Αθλήματων CP ISRA : Γεωργία Γεωργακοπούλου
Έφορος Αθλημάτων IWAS : Παναγιώτης Καδδάς
Έφορος INAS FID : Εμμανουήλ Μαρκίδης
Έφορος Εθνικών Ομάδων : Κωνσταντίνος Σιάχος
Μέλος : Γεώργιος Καπελλάκης   

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/3) διαδικτυακά με τη συμμετοχή 34 σωματείων, όσα δηλαδή είχαν και δικαίωμα ψήφου καθώς και πολλά ακόμη που είχαν δικαίωμα λόγου.

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούσαν τη θέση του προέδρου: Η Ιωάννα Καρυοφύλλη συγκέντρωσε 19 ψήφους, έναντι 15 του Γιώργου Καπελλάκη, ενώ ο Συμεών Παλτσανιτίδης δεν έλαβε ψήφο.
Στο 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός της Ιωάννας Καρυοφύλλη και ο Γιώργος Καπελλάκης, ως υποψήφιος πρόεδρος που συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25% καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο: Κωνσταντίνος Σιάχος (26), Κωνσταντίνα Σωτηριάδη (23), Δημήτριος Σηφάκης (21), Θωμαή Θεοδωρίδου (18, έλαβε την εν λόγω θέση κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας με τον Εμμανουήλ Μαρκίδη), Αντώνιος Παπαδάκης (20), Στέφανος Φασιάς (20), Εμμανουήλ Μαρκίδης (18), Παναγιώτης Καδδάς (14), Ελένη Καλογεροπούλου (14), Σπυρίδων Σπύρου (14), Γεωργία Γεωργακοπούλου (13, έλαβε την εν λόγω θέση κατόπιν κλήρωσης ισοψηφίας με τον Σπυρίδων Φρεμεντίτη).
Τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του ΔΣ έλαβαν οι εξής: Σπυρίδων Φρεμεντίτης (13), Γεωργία Παναγιωτοπούλου (11), Σάββας Αγιομυργιανάκης (10), Αριστοτέλης Μαρκάκης (9), Ανδρέας Κατσαρός (7), Φώτιος Μπίμπασης (7), Σπυρίδων Νταντανίδης (6), Ιωάννης Τσάκωνας (3).

Όσον αφορά στη νέα εξελεγκτική επιτροπή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, των τριών τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών, η ψηφοφορία είχε ως εξής: Παναγιώτης Αλεπουδέας (27), Ιωάννης Αντωνίου (32), Ιωάννης Μπάρμπας (6), Ελισάβετ Ταχάη (21).

Οι Ιωάννης Αντωνίου, Παναγιώτης Αλεπουδέας και Ελισάβετ Ταχαή εκλέγονται ως τρεις (3) τακτικοί και ο Ιωάννης Μπάρμπας ως αναπληρωματικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Αναφορικά με τους τέσσερις αντιπροσώπους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ψηφοφορία ανέδειξε τα εξής αποτελέσματα: Κωνσταντίνος Σιάχος (24), Ιωάννα Καρυοφύλλη (21), Γιώργος Φουντουλάκης (21), Παρασκευάς Αλβανός (19).

Αναπληρωτές αντιπρόσωποι της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην ΕΠΕ είναι οι εξής: Γεώργιος Καπελλάκης (15), Αικατερίνη Γιαννακοπούλου (10), Ανδρέας Κατσαρός (8), Φώτιος Μπίμπασης (6), Ιωάννης Βατικιώτης (5), Συμεών Παλτσανιτίδης (3), Αθανάσιος Τσιβίλης (1).

Πηγή : eaom-amea.gr

Αφήστε ένα σχόλιο