Αίγυπτος | Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί και σε 108 οι τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην περιοχή Σοχάγκ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Τριάντα δύο νεκροί και 108 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της σημερινής σύγκρουσης τρένων στην περιοχή Σοχάγκ της Αιγύπτου. 

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση κατέφθασαν στην περιοχή 72 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινότερα νοσοκομεία. 

Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υποσχόμενος για την αποζημίωσή τους. 

Στην περιοχή μεταβαίνουν ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι και πέντε Υπουργοί, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Υγείας και Μεταφορών, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου δυστυχήματος. Ο Πρωθυπουργός Μαντμπούλι τόνισε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στους αίτιους, οι οποίοι δεσμεύτηκε ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.  

Ήδη, έχει ξεκινήσει έρευνα για τη μοιραία σύγκρουση η οποία συνέβη όταν σε μία αμαξοστοιχία της γραμμής Λούξορ – Αλεξάνδρεια ενεργοποιήθηκε το φρένο έκτακτης ανάγκης από αγνώστους, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει και να χτυπηθεί από ένα άλλο τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ασουάν – Κάιρο, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν βαγόνια του τρένου, γεγονός που προκάλεσε τους νεκρούς και τους τραυματίες. 

Μία Τεχνική Επιτροπή από το Υπουργείο Μεταφορών έχει συσταθεί για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, με προσπάθειες να έχουν δρομολογηθεί για την επανέναρξη της κυκλοφορίας τρένων στην εν λόγω γραμμή. 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο