Ακυρώθηκε η λαμπαδηδρομία στην Οζάκα

ΟΖΑΚΑ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε την Πέμπτη ότι το τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, ενόψει των Αγώνων του Τόκιο 2020, που έχει προγραμματιστεί για την πόλη της Οζάκα στις 13-14 Απριλίου ακυρώθηκε, εν μέσω φόβων αναζωπύρωσης της πανδημίας COVID-19.

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκαναν και τοπικοί αξιωματούχοι και η ακύρωση της λαμπαδηδρομίας, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid-19 σε τμήματα της Οζάκα και σε δύο άλλες περιοχές.

Πάντως, η οργανωτική επιτροπή του Τόκιο άφησε λίγο αργότερα να διαρρεύσει πως δεν αληθεύει ότι από κοινού με τις αρχές της Οζάκα αποφάσισαν να ακυρώσουν την λαμπαδηδρομία. Μάλιστα, στελέχη της τόνισαν ότι θα συνεργαστούν στενά με την Οζάκα για να πάρουν μια απόφαση το συντομότερο δυνατό και να την ανακοινώσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

«Πιστεύω προσωπικά ότι η λαμπαδηδρομία στην πόλη της Οζάκα πρέπει να ακυρωθεί. Τα αιτήματα για αποφυγή μη απαραίτητων και μη εκτάκτων δραστηριοτήτων πρέπει να εφαρμόζονται κατά την περίοδο που ισχύουν έκτακτα μέτρα» δήλωσε ο Χιροφούμι Γιοσιμούρα, κυβερνήτης της Οζάκα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος της Οζάκα, Ίχιρο Ματσούι, θέλει επίσης η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία να αποφύγει το πέρασμα από την πόλη. «Είναι πολύ ατυχές γεγονός, αλλά η λαμπαδηδρομία πρέπει να ακυρωθεί» είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο