Σωρεία κατηγοριών απέδωσε ο εισαγγελέας στον Μένιο Φουρθιώτη και στους συγκατηγορουμένους του | Το Μεγάλο Σάββατο οι απολογίες

ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα οδηγηθεί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του ενώπιον του ανακριτή μετά την προθεσμία που έλαβαν σήμερα για τις απολογίες τους.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή στις 9.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν.

Σωρεία κατηγοριών απέδωσε ο εισαγγελέας στον Μένιο Φουρθιώτη και στους συγκατηγορουμένους του

Σωρεία κατηγοριών που αφορούν κακουργήματα και πλημμελήματα περιλαμβάνονται στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος οδηγήθηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στην Εισαγγελία μετά τη σύλληψη τους για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο, τους οποίους φέρεται να οργάνωσε ο ίδιος, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία από τους συγκατηγορουμένους του.

Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι ερευνώνται πλέον εξονυχιστικά και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα που αφορούν την δράση συμμορίας.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη με βάση την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος είναι:

– Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
– Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
– Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία στην προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
– Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά (πλημμέλημα) 
– Απόπειρα εκβίασης (πλημμέλημα)
– Ψευδής καταγγελία (πλημμέλημα)
– Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος (πλημμέλημα)

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες η δίωξη, κατά περίσταση, είναι για:

– Σύσταση συμμορίας
– Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (αφορά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών)
– Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
– Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
– Έκρηξη (κακούργημα)
– Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)
– Παράνομη οπλοκατοχή 
– Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενου οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να σχεδίασε το περιστατικό έξω από το σπίτι του με πυροβολισμούς με καλάσνικοφ όσο και αυτό που αφορά τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την είσοδο του γκαράζ, γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς που του είχε διατεθεί. 

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν μαζί του στο Εισαγγελέα φέρονται να είναι αυτοί που υλοποίησαν έναντι αμοιβής τα σχέδια του τηλεπαρουσιαστή προκειμένου να αποδείξει ότι κινδυνεύει και να πετύχει την επιστροφή της αστυνομικής φύλαξης. Τα δύο πρόσωπα, που δεν είναι άγνωστα στις αρχές λόγω εμπλοκής τους σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, φέρονται να πυροβόλησαν, στις 16 Απριλίου, εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Μ.Φουρθιώτη.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο, αδελφός ενός εκ των δύο συγκατηγορουμένων τού παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα που διενεργεί μετά από εισαγγελική εντολή, όσον αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πληροφορήθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιαστής αναζητούσε κάποιον που θα αναλάμβανε τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του αλλά και για να εκτελέσει συμβόλαιο κατά του δημοσιογράφου.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο