Αισιόδοξη πρεμιέρα στο Μπακού για το ελληνικό ανσάμπλ | Βίντεο

ΑΝΣΑΜΠΛ

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν τα κορίτσια του ελληνικού ανσάμπλ στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής του Μπακού, όπου έδειξαν αισθητή βελτίωση και άφησαν καλές εντυπώσεις. Η ελληνική ομάδα (Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα) παρουσίασε επιτυχώς το υψηλών απαιτήσεων πρόγραμμά της στις 5 μπάλες, αποφεύγοντας πολλά από τα λάθη του προηγούμενου αγώνα στη Σόφια και δείχνοντας ότι σταδιακά αποκτά τον χαρακτήρα και το επίπεδο ετοιμότητας, ώστε να κοιτάξει όσο ψηλότερα μπορεί.
 
Η Εθνική συγκέντρωσε 33,500 βαθμούς και παρότι κατέλαβε τη 15η θέση κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς, προσδοκώντας σε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια. Η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή και του δεύτερου σκέλους, αύριο (Σάββατο 08/05, 17:15 – 19:00 ώρα Ελλάδας), με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες και με την Ήλια Αλεξοπούλου να αντικαθιστά τη Μαρίνα Ανδρονίκου στην ελληνική πεντάδα.
 
Για τις ομάδες ανσάμπλ η διοργάνωση του Μπακού δεν έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά και χρησιμεύει ως τεστ αγωνιστικής ετοιμότητας, με το βλέμμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βάρνας (9-13 Ιουνίου), εκεί όπου θα δοθεί το τελευταίο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με διεκδικήτριες συνολικά εννιά χώρες από τη «Γηραιά Ήπειρο».
 
Παράλληλα, στο ατομικό, μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων οργάνων η Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται στην αξιοπρόσεκτη 15η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου (4η μεταξύ των διεκδικητριών της Ολυμπιακής πρόκρισης) με 45,750 βαθμούς, ενώ η Ιωάννα Μαγοπούλου είναι 45η με 38,200 βαθμούς, σε σύνολο 60 αθλητριών.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

Αφήστε ένα σχόλιο