Πλούσιο και το φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι | Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε στους πολίτες, πως το πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού – Φεστιβάλ Μυτιλήνης, παρά τις αντίξοες συνθήκες είναι εδώ, αποδεικνύοντας πως στον Πολιτισμό δεν κάνουμε εκπτώσεις. Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με δράσεις αντάξιες της πνευματικής παράδοσης του τόπου μας που κάποιες απ΄ αυτές υλοποιούνται για πρώτη φορά και φιλοδοξούμε να γίνουν θεσμός, όπως το τουρνουά σκάκι και η πρώτη Έκθεση Βιβλίου.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε βάσει των πρωτοκόλλων που ισχύουν μέχρι σήμερα. Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ticketservices και της viva.gr όπως επιτάσσει η οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού. Κάτω από κάθε παράσταση και εκδήλωση φροντίσαμε να αναγράφεται στο πρόγραμμα ο πάροχος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Όμως, προς υποβοήθηση του κάθε ενδιαφερομένου, ανακοινώνουμε πως στο Δημοτικό Θέατρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες θα βρίσκεται υπάλληλος στην υποδοχή, στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί ο οιοσδήποτε για να λάβει οδηγίες και σχετική βοήθεια για την αγορά εισιτηρίων. Επίσης, σημεία αναφοράς για την ticketservices είναι το υποκατάστημα Public στη Μυτιλήνη και για τη viva .gr το υποκατάστημα της WIND. Για όσες εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη και αφορούν παραγωγή του Δήμου Μυτιλήνης, θα διατίθενται προσκλήσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Επίσης, φροντίσαμε λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες, οι μεγάλες συναυλίες να χρηματοδοτηθούν από το Δήμο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει με όσο το δυνατόν λιγότερο ή και καθόλου κόστος μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα, που καθιστούν την πόλη μας και το νησί μας κέντρο πολιτιστικής αναφοράς.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων επιβάλλεται η χρήση μάσκας.

Οι πλατφόρμες για την αγορά των εισιτηρίων έχουν ανοίξει.

Το πρόγραμμα θα διανέμεται εντός ολίγων ημερών σε περίπτερο που θα στηθεί έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΣΤΡΑΤΗ ΚΥΤΕΛΗ

Αν και οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και επιβάλλονται προφυλάξεις και επιφυλάξεις που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, αλλά με την ελπίδα ότι θα
ζήσουμε καλύτερες ημέρες, για άλλη μία χρονιά το Λεσβιακό Καλοκαίρι θα κάνει το ταξίδι του στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τις εκδηλώσεις του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού και προσκαλώ όλους τους συνδημότες μου, να τιμήσουν και να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτό το όμορφο ταξίδι μέσα από συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα και πολλά άλλα.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού, αλλά και σε όλους εσάς που κάθε χρόνο στηρίζετε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του θεσμού του πολιτισμού.

Καλό και ασφαλές καλοκαίρι!
Στρατής Κύτελης
Δήμαρχος Μυτιλήνης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΚΥΡΗ

Για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ του Λεσβιακού Καλοκαιριού του Δήμου Μυτιλήνης, το μεγαλύτερο στο Αιγαίο, όρθιο, ζωντανό και με ταυτότητα όσο ποτέ, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που βιώνουμε σαν κοινωνία, είναι εδώ.

Ζωντανή απόδειξη πως ο Πολιτισμός σε τούτο τον τόπο δεν κάνει εκπτώσεις. Μεγάλες και ποιοτικές συναυλίες, θεατρικές παραγωγές από ξένους και ντόπιους καλλιτέχνες, δράσεις τοπικών συλλόγων, και κυρίως δράσεις που για πρώτη φορά υλοποιούνται, αντάξιες της πνευματικής παράδοσης του τόπου, όπως η πρώτη Έκθεση βιβλίου, έρχονται να δώσουν το «παρών», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε βάσει του πρωτοκόλλου που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και των περιορισμών που αυτό έθεσε. Ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια στους συλλόγους εκείνους που αναλαμβάνοντας την ευθύνη τήρησης των μέτρων δήλωσαν παρόντες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που συνέβαλαν και θα συμβάλουν ώστε ο κόσμος να απολαύσει ένα Φεστιβάλ που τόσο έχει ανάγκη, όπως στο άοκνο προσωπικό της Δ/νσης Πολιτισμού, στους εθελοντές και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα ασφαλές και όμορφο καλοκαίρι.
Παναγιώτης Δ. Τσακύρης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης

Το φεστιβάλ ανοίγει στις 30 Ιουνίου η Παιδική θεατρική παράσταση :

«‘Η Αλίκη στην χώρα των παραμυθιών» (Διασκευή)

Στις 4 Ιουλίου η Παράσταση για μικρούς και μεγάλους :

Μάγος Σάνκαρα: «MAGIC INSIDE»

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ πατήστε εδώ

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο