Δράσεις στη φύση στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου | Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης για το Απολιθωμένο Δάσος και τα νέα ευρήματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες στη φύση.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Ιουνίου υλοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι» για παιδιά 5 έως 11 ετών.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι. Αρχικά ανακάλυψαν τα απολιθωμένα φυτά που έζησαν στο παρελθόν στο Απολιθωμένο Δάσους Λέσβου στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και κατανόησαν τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους. Στη συνέχεια, γνώρισαν τις μεθόδους και τους σκοπούς της παλαιοντολογικής ανασκαφής και προχώρησαν σε ανασκαφή απολιθωμάτων στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα του Μουσείου. Χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία, ανέσκαψαν τα ίδια αντίγραφα φυτικών απολιθωμάτων, τα οποία παρατήρησαν και ταυτοποίησαν συγκρίνοντάς τα με σύγχρονα φυτά.

Την Κυριακή 20 Ιουνίου, παιδιά και οικογένειες ανακάλυψαν μαζί τα ποικίλα είδη πεταλούδων που απαντώνται στη Λέσβο στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τις πεταλούδες της Λέσβου». Μικροί και μεγάλοι εξερεύνησαν την αυλή του Μουσείου και παρατήρησαν εντυπωσιακές πεταλούδες. Στο τέλος, τους περίμενε όλους ένα εργαστήριο κατασκευών με πολλές πολλές πεταλούδες σε όλα τα στάδια μεταμόρφωσής τους.

Νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιουνίου 2021

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους σας προσκαλεί σε νέες καλοκαιρινές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, και ώρα 11 π.μ. θα υλοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου”, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 11 ετών. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τα φυτά που έζησαν στη Λέσβο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και θα ανακαλύψουν σε ποια δέντρα ανήκουν οι απολιθωμένοι κορμοί, τα κλαδιά και τα φύλλα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Θα περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και θα παρατηρήσουν τα φυτικά απολιθώματα, θα συγκρίνουν τα απολιθωμένα φυτά με σύγχρονα και θα διερευνήσουν ποια από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν και σήμερα και ποια συναντάμε ακόμη στη Λέσβο ή στη χώρα μας; Μελετώντας προσεκτικά τα φύλλα, τους κορμούς, τα κλαδιά και τους καρπούς των φυτών του Απολιθωμένου Δάσους, θα εξερευνήσουν τον βοτανικό κήπο του Μουσείου για να αναζητήσουν αντίστοιχα φυτά. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ζωγραφική και δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο