Λούκε | «Δεν φέρω ευθύνη για τον θάνατο του Μαραντόνα»

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

 Ο νευροχειρουργός, Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος θεωρείται το κύριο μέλος της ιατρικής ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, απέρριψε κάθε ευθύνη για το θάνατο του «Ντιεγκίτο» και ζήτησε από τον εισαγγελέα μια νέα ιατρική πραγματογνωμοσύνη.


    «Ο Δρ. Λούκε δεν έχει κάτι για να ντρέπεται. Απλώς είπε ότι πάντα φρόντιζε την υγεία της Μαραντόνα και ότι όποτε του ζητούσε κάτι έδινε τη βοήθειά του», σχολίασε σχετικά ο δικηγόρος του Λούκε, Τζούλιο Ρίβας.


    Ο 39χρονος Λούκε, προσωπικός ιατρός και έμπιστος του Μαραντόνα, κατέθεσε για τέσσερις ώρες στον εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, στα προάστια του Μπουένος Άιρες, ο οποίος άρχισε έρευνα για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».


    «Ήταν ο οικογενειακός ιατρός του, αλλά δεν ήταν υπεύθυνος για την νοσηλεία στο σπίτι», πρόσθεσε ο Ρίβας, τονίζοντας ότι η ευθύνη για την νοσηλεία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, στο σπίτι όπου και πέθανε σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στις 25 Νοεμβρίου 2020, ανήκει σε δύο ιδιωτικές εταιρείες υγείας.


    Επιπλέον, σε αντίθεση με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που κυκλοφόρησε τον Μάιο, οι δικηγόροι του Λούκε, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ιατρικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπέφερε από καρδιακά προβλήματα.


    «Η ιατρική επιτροπή έλαβε ιατρικά αρχεία πριν από 20 χρόνια», αποκάλυψε ο Ρίβας, λέγοντας ότι ο Μαραντόνα είχε υποβληθεί τέσσερις φορές σε εξετάσεις μεταξύ 2019 και 2020, οι οποίες περιελάμβαναν και την καρδιακή λειτουργία. «Όλες αυτές οι εξετάσεις, έδειξαν ότι όλα ήταν τέλεια», επεσήμανε.


    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Δρ. Λούκε ζήτησε νέα πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας. Στις αρχές Μαΐου, είκοσι εμπειρογνώμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είχε «εγκαταλειφθεί στην μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη» θεραπεία τον οδήγησε σε αργό και αγωνιώδη θάνατο.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο