Χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεκδικεί η Περιφερειακή Αρχή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δια της Αντιπεριφέρειας Οικονομικών απέστειλε έγγραφα απάντησης- αιτημάτων χρηματοδότησης, στην υπ αριθμ πρωτ. 39509/27-5-2021 έγγραφη πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών- Διεύθυνση Οικονομικών Τ.Α, για την καταγραφή έργων/ενεργειών φορέων Τ.Α για την αντιμετώπιση της COVID-19, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι δαπάνες της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Αρχή διεκδικεί για τις συνέπειες του covid-19 χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 4.426.406,54 ευρώ, για δράσεις που έγιναν ή που πρόκειται να γίνουν έως30/11/2022.

Δράσεις που θέλουμε να προγραμματίσουμε προς υλοποίηση και τηνχρηματοδότηση των οποίων διεκδικούμε:

  • Αγορά πλωτού ασθενοφόρου αξίας 500.000,
  • Αγορά μικρών ασθενοφόρων αξίας 2.000.000
  • και μια σειρά απόχρηματοδοτήσεις έργων ή προμηθειών που αφορούν τα νοσοκομεία των Νησιών μας.

Για την Περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη η υγεία των κατοίκων τωννησιών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ανεξάρτητα από αρμοδιότητες.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη και ευχαρίστησε την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Αναστασία Αντωνέλλη για τον άψογοσυντονισμό των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της,προκειμένου εγκαίρως και τεκμηριωμένα να αποσταλεί το αίτημα χρηματοδότησης της Περιφέρειας από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ύψους 4.426.406,54 ευρώ.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο