Ευρεία σύσκεψη και επιτόπια αυτοψία για την κατάσταση των εγκαταστάσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΠΙΚΠΑ

Στον χώρο των Παιδικών Κατασκηνώσεων στη Νεάπολη, (πρώην ΠΙΚΠΑ), έγινε χθες 13-7-2021, με πρωτοβουλία και παρουσία του Δημάρχου κ. Στρατή Κύτελη, επιτόπια αυτοψία και στην συνέχεια ευρεία σύσκεψη, για να διαπιστωθεί η λεπτομερής καταγραφή της τεχνικής κατάστασης των εγκαταστάσεων και τα σχεδιαζόμενα έργα που ξεκίνησαν και γίνονται, ώστε να καταστεί δυνατή η συντομότερη λειτουργία και υλοποίηση του προγράμματος διαμονής των παιδιών σε αυτές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πρωτίστως την ασφάλεια τους και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας, που δυστυχώς θέτουν εν αμφιβόλω την φετινή λειτουργία τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δ. Χατζηγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Σ. Τζιμής και Μ. Φραντζέσκος, ο Υποδιοικητής του Πυροσβεστικής κ. Μίχας, ο Γ.Γ. του Δήμου, κ. Η. Κουντουρέλλης και μηχανικοί-τεχνικοί του Δήμου.

Ο συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή αλληλοενημερώθηκαν για τη χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ, που έλαβε ο Δήμαρχος μετά από την πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μιχαηλίδου, και για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει και επιτελούνται στον χώρο από τα συνεργεία της Αυτεπιστασίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Οι παριστάμενοι διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος των εκτεταμένων φθορών και καταστροφών των εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί αυτές από το 2015 και μετά, μέχρις ότου με διαβήματα και πιέσεις της σημερινής Αρχής έπαυσαν αυτές να χρησιμοποιούνται ως δομή προσφύγων οπότε και πρόσφατα περιήλθαν στην κατοχή του Δήμου. Ακόμη, ενημερώθηκαν από τον Γ.Γ. του Δήμου ότι μόλις χθες, εκδόθηκε ο λογαριασμός της ΔΕΗ για τον χώρο, ποσού 27.800,00€ που πρέπει να καταβληθεί από την ΜΚΟ που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος τις εγκαταστάσεις και τον άφησε απλήρωτο.

Επίσης, προσδιορίστηκαν επιτόπου οι λεπτομέρειες των ευρύτατων επισκευαστικών εργασιών, προϋπολογισμού 210.000€, που είναι αναγκαίες να γίνουν με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και οι μεγάλες και κοστοβόρες εργασίες για την υλοποίηση της μελέτης Πυροπροστασίας που θα υλοποιηθούν. Μάλιστα, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αρ. Πρωτ. 66418 . Φ.701.2/21-10-2019), επεσήμανε ιδιαίτερα την αυστηροποίηση, που έθεσε η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια, στην αδειοδότηση λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Αφού οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώση όλων των σύνθετων εργασιών που πρέπει να γίνουν για την ασφαλή και υγιεινή διαμονή των παιδιών, προπάντων σήμερα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της πανδημίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να υλοποιηθούν αυτές εντατικά και μεθοδικά το συντομότερο δυνατόν. Είναι απόφαση της Δημοτικής μας Αρχής, το καταπληκτικό αυτό παραθαλάσσιο πευκοδάσος 37 στρεμμάτων, όπου στεγάζονται οι κατασκηνώσεις, να αποδοθεί στα παιδιά μας με αναβαθμισμένες και τελειοποιημένες εγκαταστάσεις, με όλα τα λειτουργικά και σύγχρονα συστήματα και με το κατάλληλο εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό. Η Δημοτική Αρχή Κύτελη που με πολλές προσπάθειες πέτυχε την επιστροφή του χώρου των κατασκηνώσεων στο Δήμο θα εξασφαλίσει άμεσα και με κάθε μέσο την επαναλειτουργία τους ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν με τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες, χαρίζοντας τα, εκτός από ξένοιαστες και ευτυχισμένες στιγμές αναψυχής και την εμπιστοσύνη των γονιών τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο