Σάμος | Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Σε εξέλιξη είναι η δασική πυρκαγιά για την οποία η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 2 το μεσημέρι και η οποία κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου.

Για την κατάσβεσή της από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο έδαφος επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Τέλος με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο