Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο R. Kelly | Δικαιώνονται τα θύματά του

R KELLY TRIAL

Ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες, όπως σεξουαλικές κακοποιήσεις και sex trafficking κρίθηκε ο αμερικανός τραγουδιστής R. Kelly, μετά από μια μαραθώνια δίκη η οποία κράτησε 5,5 βδομάδες.

Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι κατηγορίες δεν κατατέθηκαν μέχρι που τα θύματα έδωσαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν από αυτόν.

Έντεκα κατήγοροι, εννέα γυναίκες και δύο άνδρες, πήραν θέση για να περιγράψουν τη σεξουαλική βία που υπέστησαν.

Τώρα αντιμετωπίζει δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον R. Kelly ότι χρησιμοποίησε τη φήμη και την περιουσία του για να δελεάσει θύματα υπόσχοντας να τους βοηθήσει στη μουσική τους καριέρα. Αρκετά από τα θύματά του κατέθεσαν ότι ήταν ανήλικα όταν τους κακοποίησε σεξουαλικά.

Η ετυμηγορία έρχεται 13 χρόνια αφότου ο R. Kelly αθωώθηκε για κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας μετά από δίκη στην πολιτεία του Ιλινόις.

Από τη δεκαετία του 1990, υπάρχουν εναντίον του R. Kelly πολλοί ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, συχνά με ανήλικα κορίτσια, κατηγορίες που o ίδιος αρνείται.

Το 2002, κατηγορήθηκε για 13 περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, αλλά αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες το 2008.

Τον Ιανουάριο του 2019, σε ένα ευρέως διαδεδομένο ντοκιμαντέρ του Lifetime με τίτλο Surviving R. Kelly αναφέρονται από πολλές γυναίκες λεπτομερείς ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση, τους οποίους ο R. Kelly αρνείται. Αντιμετωπίζοντας την πίεση από το κοινό, που χρησιμοποίησε το hashtag Mute R. Kelly, η RCA Records τον απέλυσε.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2019, κατηγορήθηκε για 10 περιπτώσεις κακουργηματικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στις 11 Ιουλίου 2019, συνελήφθη με ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ανθρώπων, παιδική πορνογραφία, εκβιασμό και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ο R. Kelly αντιμετωπίζει από τις 12 Ιουλίου 2019 συνολικά 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες, όπως παιδική πορνογραφία, απαγωγή και καταναγκαστική εργασία.

Πηγή : in.gr

Αφήστε ένα σχόλιο