Σάμος | Σύλληψη αλλοδαπού για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπήκοων τρίτων χωρών

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών υπηκόων τρίτων χωρών, κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 5. του Ν. 4251/14.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σάμου για την είσοδο ταχύπλοου σκάφους (Α.Λ.Σ.), από έναντι Τουρκικές ακτές, εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων στην παραλία “ΜΟΥΡΤΙΑΣ”, ανατολικά ν. Σάμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου, όπου εντόπισαν επί της χερσαίας ζώνης λιμένα τον ανωτέρω 29χρονο να κινείται με όχημα και να επιβαίνουν εντός αυτού επτά (07) αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν βρεγμένοι και στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ είχαν προηγουμένως αποβιβασθεί με το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος, από τις έναντι Τουρκικές ακτές. ΄Ένας 44χρονος εκ των αλλοδαπών που επέβαιναν στο όχημα, συνελήφθη για κατοχή πλαστού εγγράφου κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ.7 του Ν. 4251/14.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ένα όχημα, μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, καθώς και ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο