Ξεκίνησαν τα έργα οδοποιίας στη Βάστρια με μηχανήματα της 98 ΑΔΤΕ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου ενημερώνει για την έναρξη των εργασιών οδοποιίας στην περιοχή της Βάστρια με την 98 Α.Δ.Τ.Ε. να λειτουργεί όπως αναφέρει ως υπεργολάβος. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου θέτει ορισμένα ερωτήματα και στον Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

H μεγάλη μέρα που ο Λεσβιακός λαός θα χρειαστεί να βρεθεί πάλι στις επάλξεις πλησιάζει. Σήμερα ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στη Βάστρια με δόλιο τρόπο και στα μουλωχτά. Επειδή όμως δεν βρέθηκε Λέσβιος υπεργολάβος να αναλάβει την υλοποίηση, τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο Ε.Σ και η 98 Α.Δ.Τ.Ε.

Η 98 Α.Δ.Τ.Ε δηλαδή λειτούργησε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε είναι πολλά και καλό είναι ο Υποστράτηγος Τσιπίδης να τα απαντήσει.

  • Ποιος έδωσε την εντολή να μεταβεί μηχάνημα του Ε.Σ στην Βάστρια; 
  • Έχει ενημερώσει ο κ. διοικητής τη φυσική ηγεσία του Ε.Σ γι’ αυτό;
  • Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ε.Δ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωρίζει για την υπεργολαβία;
  • Το σημερινό έργο θα τιμολογηθεί στο πλαίσιο του πακέτου των 96 εκατομμυρίων ευρώ; 
  • Έχει δικαίωμα ο Ε.Σ να κάνει εκδούλευση σε ιδιώτες  χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός και προορίζονται να καλύψουν ανάγκες ασφάλειας και άμυνας;
  • Αν κατά την διάρκεια αυτής της παράνομης δραστηριότητας βρισκόταν απέναντι στο μηχάνημα πολίτες που διαμαρτύρονται  για την κατασκευή της υπερδομής τι θα γινόταν στρατηγέ;
  • Ποιο είναι το κίνητρό σας όταν, μη έχοντας θεσμικό προς τούτο ρόλο, στρέφεστε ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και προκαλείτε το αίσθημα δικαίου του Λεσβιακού λαού;

Μας προκαλεί θλίψη εμάς τους ακρίτες να βλέπουμε τους ηγέτες που μπορεί κάποτε να χρειαστεί να ακολουθήσουμε στη μάχη να εμπλέκονται σε παιχνίδια με πολιτικές και οικονομικές αποχρώσεις και να διαπλέκονται με οικονομικά συμφέροντα, είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους, είτε λόγω κακώς εννοούμενης πειθαρχίας και αφέλειας είτε λόγω φιλοδοξίας.

Κύριοι αν και το έχουμε ξαναπεί θα το επαναλάβουμε :

Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί σε ένα τόπο, τίποτα δεν μπορεί να μακροημερεύσει και τίποτα δεν μπορεί να ευημερήσει αν δεν έχει την αποδοχή του λαού του τόπου.

Ο λεσβιακός λαός αποφάσισε πριν 2 χρόνια να κόψει τον γόρδιο δεσμό του μεταναστευτικού. Και αυτή η απόφαση είναι αμετάκλητη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο