Χρηματοδοτήθηκε και προχωρά η κατασκευή αγροτικών δρόμων σε (Αγία Μαρίνα, Ταξιάρχες και Τάρτι-Τσίλια)

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή, με το ποσό των 2.340.000 €, δύο σημαντικότατων αγροτικών δρόμων του Δήμου Μυτιλήνης, συνολικού μήκους 12.179 μ., από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», για την «Ποιότητα Ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Οι δρόμοι που θα κατασκευαστούν είναι:

1.α) Από τον παράλληλο δρόμο του Αεροδρόμιου Μυτιλήνης μέχρι την Αγία Μαρίνα, από τη διακλάδωση των θερμοκηπίων μέσω δύο κατευθύνσεων «Αμδάρα» και «Βουρνάζων Τούμπα», συνολικού μήκους 2.375μ..

β) Από τον οικισμό Ταξιαρχών μέχρι τον οικισμό Λουτρών Μυτιλήνης, συνολικού μήκους 3.404μ.

  1. Από Φαρά – Τάρτι – Τσάφι – Λιγονάρι μέχρι Τσίλια, στο Κεντρικό Νότιο τμήμα του νησιού εντός των ορίων της Δημ. Ενότητας Γέρας, συνολικού μήκους 6.400 μ.

Στους παραπάνω δρόμους θα επιτευχθεί η διόρθωση των υψομετρικών τους χαρακτηριστικών, η κατασκευή νέων και η αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, οχετοί απορροής όμβριων υδάτων, ιρλανδικές, τοιχία αντιστήριξης), και τέλος η ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωσή τους στο υφιστάμενο πλάτος.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι :«στο επόμενο τετράμηνο θα αρχίσει η υλοποίηση των έργων αυτών που ήταν αίτημα εκατοντάδων συνδημοτών μας, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι έργα κατ’ εξοχήν αναπτυξιακά, που θα συμβάλουν στην οικονομική αναβάθμιση των γεωγραφικών αυτών περιοχών, οι οποίες διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για αξιοποίηση».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής επεσήμανε ότι : «με τα έργα αυτά θα γίνει ταχύτερα και ασφαλέστερα η μετακίνηση όχι μόνο των δημοτών και των οχημάτων στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και των επισκεπτών στις περιοχές αυτές. Ταυτόχρονα, θα αποσυμφορηθούν συγκοινωνιακά κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στο Αεροδρόμιο και στη Σκάλα Λουτρών, όπου συγκεκριμένα η Δημοτική μας Αρχή επεξεργάζεται μελέτη δημιουργίας Υδατοδρομίου (για υδροπλάνα), αλλά και στην περιοχή Τάρτι της Γέρας, όπου προγραμματίζεται, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, η κατασκευή Καταδυτικού Πάρκου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο