«Ραντεβού» την Δευτέρα στη Βάστρια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ - ΒΑΣΤΡΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Το Συνδικάτο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου, για Παλλεσβιακό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις διαρκείας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για δημιουργία υπερδομής -φυλακής προσφύγων και μεταναστών. Συναδέλφισσα συνάδελφε, σε καλούμε να δώσεις το παρόν στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 2 το μεσημέρι στη Βάστρια, για να αποτρέψουμε τις εργασίες για την νέα δομή.

Όπως αποτρέψαμε τα σχέδια της Κυβέρνησης τον Φλεβάρη του 2020 σε Καράβα και Διαβολορεμα, αλλά και φέτος στις 6 Γενάρη στο λιμάνι, έτσι και τώρα να μην κάνουμε βήμα πίσω! Προσυγκέντρωση διαδηλωτών και οχημάτων θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι στη πλατεία Σαπφούς με προορισμό την Βάστρια.

Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, ακολουθεί κατά γραμμα τις επιδιώξεις της ΕΕ, και πάει να τα μετατρέψει σε φυλακές ψυχών, θέλοντας να δημιουργήσει νέα δομή.

Επιπλέον, θέλει να ξοδέψει εκατομμύρια για την νέα δομή, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τους νησιώτες εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Η κυβέρνηση προσπαθεί νύχτα να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ε.Ε. Μες τα μαύρα μεσάνυχτα έστειλε μηχανήματα.

Δεν θα επιτρέψουμε το νησί μας να γίνει φυλακή μόνιμου εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 1μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤO ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

§ Να σταματήσει κάθε είδους εργασία στην καρδιά του δάσους. Να φύγουν τώρα τα μηχανήματα από τη Βάστρια.

§ Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

§ Να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot spot

§ Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες, άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου συμμετέχει και καλεί τα μέλη της στην κινητοποίηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν το νησί σε φυλακή κυβέρνησης και Ε.Ε. και εμάς και τα παιδιά μας σε δεσμοφύλακες.

“Ούτε ανοιχτά, ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο