Μηχανοκίνητη πορεία στην Μυτιλήνη

Μηχανοκίνητη πορεία βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη μετά από απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 11:00.

Σε δελτίο τύπου αναφέρει :

Μετά από πολυετείς αναβολές, η… Επιτροπή που ορίστηκε να εισηγηθεί τον τρόπο και μόνο της περικοπής, δημοσίευσε το Πόρισμά της αποκαλύπτοντας τις προθέσεις και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με το Πόρισμα, κάποιες ειδικότητες από τους σημερινούς δικαιούχους, δεν προβλέπονται καν στη χορήγηση του επιδόματος, ενώ στην πλειοψηφία των σημερινών δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα των 150,00 ευρώ προτείνεται μείωση περισσότερο του μισού με την υποβίβαση της ειδικότητας τους σε οικονομικά υποδεέστερη κατηγορία.

Καμιά μελέτη επαγγελματικού κινδύνου δεν ελήφθη υπόψη.

Αδιαφορούν για το γεγονός πως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) δεν δίνονται καν στους εργαζόμενους δικαιούχους, αγνοούν τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν συνολικά στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., κυρίως από την έλλειψη του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και την 10ετή απαξίωση με αποτέλεσμα κακοσυντηρημένο και απαξιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό που τον καθιστά συχνά επικίνδυνο.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για νέες περικοπές μισθών. Κάθε μείωση μισθού πλέον οδηγεί στην εξαθλίωση και στην ανέχεια.

Συμμετέχουμε όλοι , μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην Στάση Εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, από τις 7.00 έως τις 11.00. και στην ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ. ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο