Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών Ρωσικού πετρελαίου | Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκε στα 129,92 δολάρια το βαρέλι

ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, αυξάνοντας μια εκστρατεία πίεσης στη Μόσχα σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Βρετανία: Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα τερματιστούν έως τα τέλη του 2022

Η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης.

«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ αυξήθηκε στα 129,92 δολάρια το βαρέλι, εν αναμονή της απαγόρευσης εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραψε άνοδο άνω του 5% αφού έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η πιθανότητα να απαγορευτούν οι εισαγωγές στις ΗΠΑ, τη χώρα που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ώθησε την τιμή του Μπρεντ στα 129,92 δολάρια το βαρέλι (+5,45%) γύρω στις 16.30 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο