Ουκρανία | Τουλάχιστον 1 νεκρός και 12 τραυματίες από τον βομβαρδισμό κτιρίου κατοικιών στο Κίεβο | Βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov

ΚΙΕΒΟ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, την ώρα που μαίνονται μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επιθυμούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Στον λογαριασμό της στο Telegram η υπηρεσία ανέφερε ότι ένα οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Ομπολόν στο βόρειο Κίεβο έγινε στόχος πιθανόν “του πυροβολικού”, με αποτελέσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, την οποία έχει θέσει υπό έλεγχο η πυροσβεστική.

Αρχικά η πηγή αυτή είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι στα ερείπια του κτιρίου εντοπίστηκαν δύο νεκροί, προτού σβήσει το μήνυμα και αναθεωρήσει προς τα κάτω τον απολογισμό.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τρεις άλλοι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και εννέα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τους ενοίκους του κτιρίου, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, να βγαίνουν από αυτό με τη βοήθεια ενός οχήματος με τηλεσκοπική σκάλα.

Βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov 

Το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Νέος κύκλος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο