Κάλεσμα τον αγροτών και των κτηνοτρόφων απο την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στην Πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 6 Απριλίου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη στη πλατεία Σαπφούς. Καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση αλλά και όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους, γιατί η ακρίβεια πλήττει τον κλάδο μας διπλά. Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια μας έχει γονατίσει όπως όλα τα νοικοκυριά αλλά και η αλματώδης άνοδος των τιμών σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μέσα και εφόδια, μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση. Τα ζώα μας υποσιτίζονται και τα χωράφια μας μένουν ακαλλιέργητα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, όλοι και όλες στην πλατεία Σαπφούς για να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους , τους φοιτητές, για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Απρίλη πριν την απεργιακή συγκέντρωση, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για να παρουσιάσει στο Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα και να απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση.

· Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο

· Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

· Επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων

· Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης

· Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

· Άμεση αποζημίωση για την ακαρπία του ελαιώνα μας.

· Άμεση οικονομική στήριξη από το πρόγραμμα «Deminimis»

Αγροτικός Σύλλογος Ανεμωτιας Λέσβου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο, στην πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 6 Απριλίου 10:30 το πρωί.Τα αιτήματα που προτάσσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου είναι η μοναδική διέξοδος για την παραμονή μας στα χωράφια και στον τόπο μας. Χρειάζεται κινητοποίηση και  αγώνας, για να δικαιωθούν.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους σε άλλους εργασιακούς κλάδους και απαιτούμε την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο