Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στη “καθαρή” περιοχή στη Βάστρια | Σταματούν οι εργασίες διάνοιξης δρόμων στις γύρω δασικές εκτάσεις μέχρι νεωτέρας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης ανακοίνωσε την απόφαση της προσφυγής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Πρόεδρων των γύρω Κοινοτήτων για αναστολή των εργασιών στην περιοχή της Βάστριας όπου θα δημιουργηθεί η νέα δομή στη Λέσβο.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου κάνει δεκτή εν μέρει την προσφυγή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των γύρω Κοινοτήτων ενάντια του Ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρίας, και σύμφωνα με την απόφαση βάζει φρένο στις εργασίες έξω από την περιφραγμένη περιοχή και σταματάει τις εργασίες για το άνοιγμα των δρόμων στις γύρω δασικές εκτάσεις χωρίς την έγκριση από την Διεύθυνση Δασών Λέσβου έως τις 13 Μαΐου όπου θα εκδικάσει τα ασφαλιστικά μέτρα. Οι εργασίες εντός της “καθαρής” περιφραγμένης περιοχής θα συνεχιστούν κανονικά.

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας

Σήμερα 21.04.2022, μετά από προσφυγή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Κοινοτήτων Κώμης και Νέων Κυδωνιών κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου και της ΤΕΡΝΑ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης έκανε αποδεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής βάσει του οποίου απαγορεύεται να διενεργηθούν εργασίες από την εργολήπτρια εταιρία σε εκτάσεις δασικής μορφής για τη διάνοιξη οδών πρόσβασης στη δομή στην θέση Βαστριά, χωρίς προηγούμενη έγκριση επέμβασης για τις αυτές εκτάσεις δασικής μορφής από τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αίτημα της Περιφέρειας και των Κοινοτήτων που προσέφυγαν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλουμε και ανάχωμα προστασίας του δασικού μας πλούτου. Η διαστρέβλωση της αλήθειας αποτελεί παραπληροφόρηση. ‘Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο