Περισσότερα από 60.000 αμνοερίφια των κτηνοτρόφων της Λέσβου ελέγχθηκαν από την κτηνιατρική υπηρεσία την περίοδο του Πάσχα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει, ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία της κατά την περίοδο του Πάσχα έλεγξε την διακίνηση και σφαγή περισσότερων από 60 χιλιάδων αμνοεριφίων, αξίας 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, τα οποία κατέληξαν στους κτηνοτρόφους της Λέσβου.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, λόγω της άρσεως της καραντίνας του καταρροϊκού, που η τιμή των ντόπιων αμνοεριφίων εξισώθηκε με τις τιμές της υπόλοιπης Ελλάδος, σε μια αγορά που λειτούργησε ανοικτά χωρίς παρεμβάσεις και επί ίσοις όροις για τους κτηνοτρόφους.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: « Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουφέλο, τον Προϊστάμενο κ.Τσομπανέλλη και όλο το προσωπικό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίοι εργάστηκαν πολλές φορές ακόμη και ως τα μεσάνυχτα για να μπορέσουμε να έχουμε τα παραπάνω αποτελέσματα. Για πρώτη φορά οι κτηνοτρόφοι μας μπόρεσαν και διέθεσαν τα αμνοερίφια τους σε ίδιες τιμές με αυτές της Ηπειρωτικής Ελλάδος και είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Η Λέσβος στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και ως Περιφερειακή Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από την πρώτη μέρα της θητείας μας ώστε να είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους μας, με τα αποτελέσματα να είναι απτά και προς όφελος τους».

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο