Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Λέσβου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε στις 17.05.2022 στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Λέσβου Γιώργο Κατζανό και τον Γραμματέα Χρήστο Κουτλή, παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Γιώργου Λαγουτάρη.

Αντικείμενο της συνάντησης η νέα ελαιοκομική περίοδος και η δακοκτονία που θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, με τους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων να θέτουν στον Περιφερειάρχη τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους ψεκασμούς, καταθέτοντας παράλληλα και τις προτάσεις τους.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων, ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου, ακούσαμε τα προβλήματα και τις προτάσεις που μας κατέθεσαν για τους ψεκασμούς από το πρόγραμμα της Δακοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια κάθε χρόνο και είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία για να στηρίξουμε τους ελαιοπαραγωγούς και το εισόδημα τους».

Από την πλευρά του ο κ. Κατζανός δήλωσε:

«Για πρώτη φορά έχουμε έναν Περιφερειάρχη που μας δέχεται και ακούει τα προβλήματα μας αλλά και τις προτάσεις μας για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η διαδικασία των ψεκασμών ενόψει της δακοκτονίας. Πέραν όλων των άλλων συζητήσαμε και για την ένταξη των βιολογικών ελαιοκτημάτων στην δακοκτονία, με τον Περιφερειάρχη να είναι θετικός και να διερευνά άμεσα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Τον ευχαριστούμε για την στήριξη και φεύγουμε ικανοποιημένοι έχοντας την βεβαιότητα πως θα υλοποιηθούν τα όσα συζητήσαμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο