Πήγαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα Βουλγαρίας

ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της (24/25-05-2022) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της ψευδούς κατάθεσης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, δελτία ταυτότητας βουλγαρικών αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστά. Επιπρόσθετα, ένας από τους δράστες, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα, επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από τον αερολιμένα Μυτιλήνης με προορισμό την Αθήνα.

Από τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, προσδιορίζεται η εμπλοκή στην υπόθεση δύο (2) ακόμη αλλοδαπών (άνδρα – γυναίκας) αγνώστων στοιχείων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συναφή αδικήματα (παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών).

Τα παραπάνω πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο