Έναρξη πρόσκλησης της επαγγελματικής σχολής του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά τoυ Δήμου Δυτικής Λέσβου, σε συνεργασία με τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθηνών, γνωστοποιεί την έναρξη πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης  Ατόμων με Αναπηρία Αθηνών, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σκοπός των προγραμμάτων αυτών που λειτουργούν στην Σχολή είναι η εξειδίκευση ανέργων με αναπηρίες σε ειδικότητες έτσι ώστε οι απόφοιτοι/ες  να έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν.

Τα προγράμματα της Σχολής απευθύνονται:

  1. Σε  άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω (με βάση την ισχύουσα γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ΙΚΑ ή απόφαση ΚΕΠΑ) ηλικίας 18 έως 58 ετών και με παθήσεις όπως:

-Σωματικές αναπηρίες

-Κινητικά προβλήματα

-Οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS κλπ)

-Κώφωση Βαρηκοΐα

-Ελαφρά Νοητική υστέρηση

-Ολική ή μερική τύφλωση (Φοίτηση στο Φάρο Τυφλών)

-Ψυχικές Ασθένειες

  • Σε Έλληνες /δες υπηκόους ή ομογενείς, καθώς και αλλοδαπούς /ες  που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β επιπέδου.

Στο εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με χρήση  Η/Υ (Τηλεκπαίδευση). Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη (1800 ώρες εκπαίδευσης) και είναι επιδοτούμενη, με ημερήσια αμοιβή 30ευρώ ανά εκπαιδευόμενο. Τα μαθήματα τηλεκατάρτισης θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2022. Οι καταρτιζόμενοι/ες τοποθετούνται στα προγράμματα αθροιστικά κατόπιν επιλογής και ανάλογα με τις δεξιότητες, την πάθηση και τις γραμματειακές τους γνώσεις.

Τα μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης είναι για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης:

-Πηλοπλαστική-Τουριστικά Κεραμικά

-Ξυλουργική- Έπιπλα Κουζίνας

-Δερμάτινων Τσαντών και μικρά αξεσουάρ

-Εικόνων Αγιογραφίας

Για απόφοιτους λυκείου

-Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

-Σχεδιασμός και Κατασκευή Ιστοσελίδων

-Διοικητικό & Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων – Τμήμα Τηλεκατάρτησης

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί:

-Η κατοχή ενεργού δελτίου ανεργίας

-Η εγγραφή του κατόχου δελτίου ανεργίας στο μητρώο Ε.Κ.Ο του ΟΑΕΔ

-Προσκόμιση της πιο πρόσφατης απόφασης αναπηρίας.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά) από τον/την υποψήφιο/α, στην Γραμματεία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΥΠ.Α, Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμέΑ Αθηνών, Λ.Γαλατσίου 19,ΤΚ 11141,Αθήνα), από 23/05/2022 έως 03/06/2022.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η Αίτηση–Υπεύθυνη Δήλωση και το Παραπεμπτικό της Ιατρικής Γνωμάτευσης αναρτώνται στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης  ΑμεΑ Αθηνών και στην ιστοσελίδα της Δ.ΥΠ.Α www.oaed.gr.

Τέλος  για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στην φοίτηση στην Σχολή και την κατάθεση των δικαιολογητικών κατά την υποβολή των αιτήσεων, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Δυτικής Λέσβου στα τηλ 22533 – 50219,50220,50210, 50217 και στο email: kentrokoinotitasd.lesvou@gmail.com.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο