Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Αφιερωμένο στη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO είναι ένα από τα πέντε γραμματόσημα της 5ης Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «Γεωπάρκα της Ελλάδας» που εκδόθηκε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Η 5η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η νέα αυτή σειρά γραμματοσήμων παρουσιάζει τα πέντε Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO της Ελλάδας που εντάχθηκαν μέχρι το 2021: της Λέσβου, του Ψηλορείτη, του Χελμού-Βουραϊκού, του Βίκου-Αώου και της Σητείας.

Το γραμματόσημο για το Γεωπάρκο της Λέσβου απεικονίζει εντυπωσιακούς ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων που συναντώνται στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η εν λόγω Σειρά διατίθεται στις παρακάτω κλάσεις:

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1,00 € Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

1,00 € Γεωπάρκο Λέσβου

1,50 € Γεωπάρκο Ψηλορείτη

2,00 € Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού

2,50 € Γεωπάρκο Σητείας

Το Μουσείο φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ευχαριστεί θερμά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων που προβάλλει τη Λέσβο Παγκόσμιο Γεωπάρκα UNESCO.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τη Φιλοτελική Εταιρεία Λέσβου, η οποία ήδη από τη δεκαετία του 1970 καταβάλλει προσπάθειες για την έκδοση γραμματοσήμου για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, το οποίο έγινε σήμερα γεγονός.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο