Νίκη Τσιριγώτη | «Και κάπως έτσι το φλερτ έγινε αρραβώνας και εγένετο…συνεργασία!»

ΝΙΚΗ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Έφτασε «η ώρα η καλή» και μετά από 3 χρόνια «άτυπης» αλλά αγαστής συνεργασίας, ξεχάστηκε το προεκλογικό αλλά πάντα επίκαιρο «μέτωπο κατά της δεξιάς και της ακροδεξιάς» και ανακοινώνεται τώρα και επίσημα πλέον η συνεργασία των παρατάξεων Κύτελη – Μαμάκου – Ζαφειρίου, «εξαρτημένων» ή «ανεξάρτητων», ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για το … καλό του τόπου φυσικά!

Για το … καλό του τόπου σήκωσαν τα χέρια τους από κοινού για να γίνει η δομή φυλακή προσφύγων και μεταναστών, όπως για το … καλό του τόπου τα κόμματα που τους στήριξαν στις εκλογές και στα οποία ανήκουν ψήφισαν και τα μνημόνια.

Δε μας εκπλήσσει! Έχουν προηγηθεί άλλωστε αντίστοιχες συνδιοικήσεις και σε επίπεδο Περιφέρειας μεταξύ των παρατάξεων Μουτζούρη (ΝΔ) και Χριστόφα (ΠΑΣΟΚ).

Τέτοιες συνεργασίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα είχαμε επισημάνει και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ως παράταξη: όταν πρόκειται να δώσουν ανάσα στο σύστημα, δεν έχουν διαφορές!

Τέτοιες συνεργασίες σμπαραλιάζουν φυσικά και τις αυταπάτες περί διαφορών ανάμεσα σε «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς» διαχειριστές που διάφοροι πρόθυμοι «προοδευτικοί», «πρώτοι φορά αριστεροί» αρέσκονται να σπέρνουν προκειμένου να έχουν άλλοθι για νέα «συνοικέσια» που διενεργούνται παρασκηνιακά και αναμένονται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα για μελλοντικές εκλογικές συνεργασίες.

Γι’ αυτό και ο λαός της Λέσβου δεν πρέπει να χαραμίζει την ψήφο του σε δυνάμεις που έχουν ταχθεί για να βάζουν πλάτη σε αντιλαϊκές πολιτικές, σε πρόθυμους «σωτήρες» που άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα μετά.

Γι’ αυτό και ο λαός της Λέσβου πρέπει τώρα να βγάλει συμπεράσματα και να οργανώσει την πάλη του για να διεκδικήσει τα όσα σήμερα έχει ανάγκη.

Μυτιλήνη, 16-6-2022

Νίκη Τσιριγώτη

Δημοτική σύμβουλος – Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Follow us on social media

Αφήστε ένα σχόλιο