Στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο στο Πλωμάρι ο Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας

Τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι Λέσβου, επισκέφτηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ως υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, ο Παναγιώτης Χριστοφας. Εκεί ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και συνομίλησε με τη διεύθυνση και το προσωπικό του, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πλωμαρίου, ειδικότερα για τα προβλήματα που βρίσκονται αντιμέτωποι.

Είναι ήδη γνωστό πως το προσωπικό στο σύνολο του δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες του εδώ και μήνες, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του. Είναι εμφανές πως το ίδρυμα λειτουργεί έχοντας ξεπεράσει τα όρια του, κυρίως από τις προσπάθειες των εργαζομένων του και την προς τιμήν τους άρνηση εγκατάλειψης των τροφίμων. Είναι κρίσιμο να τακτοποιηθούν τα εκκρεμή ζητήματα, που πλέον χρονίζουν.

Η σκέψη και μόνο πως στο ίδρυμα φιλοξενούνται ηλικιωμένοι οι οποίοι όχι μόνο δικαιούνται αξιοπρεπούς διαβίωσης, την οποία επιπλέον πληρώνουν, αλλά και το γεγονός ότι διεύθυνση και εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους ευθύνη που ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων τους προκειμένου να παράσχουν αυτήν τη φροντίδα, θα έπρεπε να είναι αρκετό ώστε άμεσα να καμφθούν όλα τα εμπόδια και να δοθούν λύσεις χωρίς περιστροφές.

Στην παρούσα φάση συζητάμε για επίλυση προβλημάτων. Ωστόσο μετά την επίλυση οφείλουμε να προλαμβάνουμε ώστε να μην φθάνουμε σε οριακά σημεία.

Αισιοδοξούμε πως άμεσα θα τακτοποιηθούν τα ζητήματα με τη σκέψη πάντα στους ηλικιωμένους και στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν να συνεχίσουν με υποσχέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο