Ο Γιάννης Μπουρνούς στο πλευρό των εργαζομένων του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας Πλωμαρίου

Στο πλευρό των εργαζομένων του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας στο Πλωμάρι βρέθηκε την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Οι εργαζόμενες στο Μιχαλέλειο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τη διάσωση του ιδρύματος και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, που αγγίζουν μέχρι και τις 2500 ευρώ για την καθεμία. Κι όλα αυτά, γιατί η Δημοτική Αρχή Κύτελη αρνείται να δώσει λύση για τα συσσωρευμένα χρέη του Μιχαλέλειου, προτού η διοίκησή του περάσει στα χέρια της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, η οποία, όμως, με τη σειρά της αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες του ιδρύματος και συνεπώς αρνείται να το αναλάβει, αν πρώτα ο Δήμος δεν χορηγήσει το απαιτούμενο κονδύλι.

Μετά τη συνάντηση με τις εργαζόμενες και τη διοίκηση του ιδρύματος, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πριν από λίγες εβδομάδες επισκεφθήκαμε το Μιχαλέλειο, συζητήσαμε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματά τους και καλέσαμε το Δήμο Μυτιλήνης να συντελέσει ώστε να βρεθεί μια λύση, αντί να υπεκφεύγει. Δυστυχώς τώρα έχουμε φτάσει όχι στο παραπέντε, αλλά στο και πέντε. Το Μιχαλέλειο απειλείται άμεσα με κλείσιμο, που σημαίνει απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά και την απώλεια της φροντίδας ευάλωτων συμπολιτών μας. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να στείλουμε ξανά το μήνυμα, ότι πρέπει τώρα, άμεσα, να βρεθεί το κονδύλι που χρειάζεται, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να συνεχίσει το Μιχαλέλειο να προσφέρει το πολύτιμο κοινωνικό του έργο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο