Στους δρόμους για τα στεγαστικά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Στους δρόμους έβγαλαν για ακόμα μία φορά την μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης τα στεγαστικά προβλήματα. Το σχολείο αυτή την εβδομάδα λειτουργεί με τηλε-εκπαίδευση μετά από την πτώση σοβάδων και τη διαπίστωση εκτεταμένης διάβρωσης στην οροφή του κτιρίου που εδώ και ένα χρόνο στεγάζει το Μουσικό στην Παναγιούδα. 

Μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, καθηγητές και γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς και πορεία στον δήμο Μυτιλήνης.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Στρατής Τζιμής τους ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και τη Δευτέρα τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Ο Στρατής Τζιμής ενημέρωσε ακόμα για το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το νέο Μουσικό Σχολείο ότι πρόθεση είναι να χτιστεί στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας, όπως είναι ήδη γνωστό,  αλλά αυτό τοποθετήθηκε το λιγότερο σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν στην προοπτική ότι για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια το σχολείο θα συνεχίσει να υφίσταται σε αυτό το μικρό και ακατάλληλο για αυτούς σχολείο και ζήτησαν να ανοίξει σοβαρά η συζήτηση για το στεγαστικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. 

Πηγή : ertnews.gr/Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο