«ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου» | Η υποβάθμιση και η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας συνεχίζεται…

Ο καθοριστικός και ουσιαστικός ρόλος της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχει αναγνωριστεί από όλους τους πολίτες και τους υγειονομικούς φορείς, ειδικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας όπου είχε σημαντική συμβολή. Λίγο καιρό μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Υγείας κ.Γκάγκα στη Λέσβο, αντί για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, έχουμε την υποβάθμιση της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με την κατάργηση της 24ώρης λειτουργίας του, από την 1η Δεκεμβρίου του 2022.

Μια καταστροφική διαχείριση των δομών υγείας στη Λέσβου, όπου η απαξίωση και η εγκατάλειψη των κέντρων υγείας στο νησί σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου αποτυπώνει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης για το ΕΣΥ και για την ίδια την υγεία των συμπολιτών μας.

Να θυμίσουμε ότι η κ.Γκάγκα μαζί με τους τοπικούς διαχειριστές του δημόσιου συστήματος υγείας είχαν υποσχεθεί :

  • Την επισκευή της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου
  • Την επιστροφή των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα νοσοκομεία
  • Την ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμους και επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις μετατράπηκαν σε αποφάσεις συρρίκνωσης και περιορισμού πρόσβασης σε παροχές υγείας στους πολίτες, με την επιπλέον επιβάρυνση των δομών του νοσοκομείου.

Για ακόμη μια φορά απευθυνόμαστε στον κυβερνητικό βουλευτή κ. Αθανασίου και στη διοίκηση του Νοσοκομείου και θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Για ποιους λόγους θεωρήθηκε περιττή η 24ώρη λειτουργία του κέντρου Υγείας Μυτιλήνης;
  • Τι θα γίνει με την ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στο τμήμα των απεικονίσεων του νοσοκομείου (ακτινολογικό), στο νεφρολογικό, στη ψυχιατρική κλινική, στη χειρουργική κλινική, στο ΤΕΠ.
  • Τι θα γίνει με την επαρκή στελέχωση των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη τη Λέσβο (Κέντρα Υγείας)
  • Τι θα γίνει για την ανάγκη ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων ιατρικού – και όχι μόνο- προσωπικού, που θα ανταποκρίνονται σε ένα νέο σύγχρονο Οργανισμό που ακόμα περιμένουμε.
  • Τι θα γίνει για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του αιμοδυναμικού τμήματος, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες ως τώρα υπηρεσίες του, κάθε ώρα και μέρα του χρόνου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η δημόσια υγεία έχει αφεθεί στην τύχη της. Προτεραιότητα για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, εν μέσω πολύ δύσκολων οικονομικών συνθηκών, όπου η δυνατότητα της μέσης οικογένειας να έχει πρόσβαση σε βασικές παροχές υγείας είναι περιορισμένη έως αδύνατη, καθώς πλέον οι μισθοί δεν επαρκούν για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα.

Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο τόπος από αυτή την καταστροφική πολιτική, τόσο το καλύτερο. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί προϋπόθεση για την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο