Στο Δήμο Μυτιλήνης η έκταση του πρώην ΚΥΤ Μόριας ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση του χώρου

Στην κυριότητα του Δήμου Μυτιλήνης περνά η έκταση του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, μετά την έγκριση όλων των σχετικών διαδικασιών που δρομολογήθηκαν, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης να την αγοράσει από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση γι’ αυτό  από το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Η έκταση αυτή που πριν μερικά χρόνια ήταν αντικείμενο δυσφήμισης του νησιού μας, πρόκειται να αξιοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή, για τη δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών και άλλων χρήσεων, με στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που τόσο είχε ταλαιπωρηθεί κατά την περίοδο έντασης του μεταναστευτικού, που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια.

Η μεταβίβαση του πρώην ΚΥΤ της Μόριας στο Δήμο Μυτιλήνης σηματοδοτεί μια άλλη εποχή για την περιοχή, και ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση του χώρου. Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, στο χώρο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο σύγχρονο Μουσικό Σχολείο της Μυτιλήνης και άλλες εκπαιδευτικές μονάδες, ενώ ένα μέρος της έκτασης πρόκειται να παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών και για άλλες υποδομές του Πανεπιστημίου.

Η μεταβίβαση του πρώην ΚΥΤ στην κυριότητα του Δήμου Μυτιλήνης εντάσσεται στην στοχευόμενη προσπάθεια της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης να «γυρίσει σελίδα», αποκαθιστώντας την εικόνα της περιοχής που ταλανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Είναι η συνέχεια, μετά το κλείσιμο του πρώην ΠΙΚΠΑ και του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ, που η αξιοποίησή τους έχει δρομολογηθεί, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Στην υπόθεση αυτή καθοριστική ήταν η συμβουλή του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε την αναβάθμιση του τόπου μας και αυτό προσπαθούμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο