Ο Περιφερειάρχης Β.Α. στην παρουσίαση της μελέτης για την πυρκαγιά στη Βρίσα «ΒΡΙΣΗΙΣ 2022»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 14.12.2022, ως προσκεκλημένος στην εκδήλωση παρουσίασης της «Μελέτης επιπτώσεων και σύνταξης εμπειρογνωμοσύνης για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην πληγείσα περιοχή Βρίσας-Βατερών-Σταυρού Λέσβου μετά την πυρκαγιά της 23 ης Ιουλίου 2022, με τίτλο ΒΡΙΣΗΙΣ 2022», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Καλαμποκίδη του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η παρουσίαση της δράσης που υλοποίησε εθελοντικά ως επιστημονική ομάδα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου από τα συμμετέχοντα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου: Γεωγραφίας, Κοινωνιολογίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιο-επιστημών, καθώς και του ΕΚΠΑ, το ΓΠΑ και ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης χαιρέτησε την Επιστημονική ομάδα και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία, εξήρε ιδιαίτερα το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς στην υλοποίηση της μελέτης.

«Την πληγείσα περιοχή επισκεφθήκαμε και με τον κ. Μπένο Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Β. Έυβοιας τ. Υπουργό, μετά από πρόσκληση, προκειμένου να έχουμε την άποψή του και την εμπειρία του. Η μελέτη, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια μιας συνολικής ανάταξης της πληγείσας περιοχής με ρόλο σημαντικό ,ενταγμένο σε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για ολόκληρη τη Νήσο Λέσβο. Θέλω να σας ανακοινώσω ότι ήδη η Περιφέρεια έκανε την πρώτη ανάθεση ύψους 350.000 ευρώ για την αποκατάσταση της περιοχής.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο