Να παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή αποφάσισαν οι Βέλγοι δικαστές

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραταθεί η προφυλάκισή της 44χρονης Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεμ έως τις 22 Ιανουαρίου. Τότε, θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα.

Η απόφαση εστάλη με email στους δικηγόρους της Εύας Καϊλή και στο σκεπτικό αναφέρεται ότι θεωρείται ότι είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας. 

Η ίδια είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι και να της δοθεί ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο θα παρακολουθείται για να επικοινωνεί με το παιδί της. 

Έθεσαν ακόμα και θέμα απαγωγής τους από τους Καταριανούς

Νωρίτερα ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι από την εισήγηση που έκανε ο εισαγγελέας όχι απλά το κλίμα δεν ήταν καλό αλλά έδειχνε ότι έπρεπε να μείνει στην φυλακή η κα Εύα Καϊλή. 

Μιλώντας στον Alpha, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι τον εισαγγελέα δεν φάνηκε να τον αφορά αν έχει παιδί, είπε πολύ ωμά ότι δεν έχει καμία αξία προσθέτοντας ότι ήταν ιδιαίτερα αρνητικός. Ο εισαγγελέας σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο θεώρησε την κα Καϊλή ύποπτη φυγής από την χώρα και προέβαλλε μάλιστα ως επιχείρημα ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα στείλουν κατασκόπους προκειμένου να απαγάγουν την κα Καϊλή και να την μεταφέρουν στην χώρα τους. 

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι ακούγοντας όπως τους παράλογους ισχυρισμούς του εισαγγελέα τον ειρωνεύτηκε. Επειδή η παρουσία μας εκεί δεν ήταν διακοσμητική του είπα: «Τι νομίζετε ότι θα έρθουν στρατεύματα από το Κατάρ να καταλάβουν τις Βρυξέλλες;» Και πρόσθεσε: «Μέχρι και η πρόεδρος μειδίασε».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Δεν θα κάνουμε έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση»

Ο κ.Δημητρακόπουλος τόνισε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.

«Η Εύα Καϊλή θέλει να είναι μόνο με το παιδί της και με κανένας άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Παράλληλα τόνισε και πάλι πως ο Βέλγος εισαγγελέας είπε πως υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ για να απαγάγουν την Εύα Καϊλή, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Δημητρακόπουλου που απάντησε πως «υπάρχει κίνδυνος να φέρει και στρατεύματα το Κατάρ για να πάρει την όμορφη Εύα».

Ο κ.Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για πολιτική απόφαση καθώς ο Βέλγος εισαγγελέας για την υπόθεση διαφθοράς και για την εγκληματική οργάνωση δεν έχει στοιχεία, μόνο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπορεί να υπάρξουν ενδείξεις καθώς βρέθηκαν τα λεφτά σπίτι της.

Πηγή : newsit.gr

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο